FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς πρόβλημα οι κληρώσεις για σημαιοφόρους-παραστάτες στην Ηλεία

Ημερομηνία: 27-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αλλά αντιδράσεις μέσα στις τοπικές κοινωνίες

 Η πρώτη μαθητική παρέλαση με το νέο νόμο που αφορά την επιλογή των σημαιοφόρων – παραστατών μέσω κλήρωσης, θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις της Ηλείας το Σάββατο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιδράσεις επί της διαδικασίας και του αποτελέσματος επίσημα δεν έχουν εκφραστεί στα σχολεία, όμως σε κάποιες περιπτώσεις, τοπικοί φορείς εξέφρασαν την γενικότερη αντίθεσή τους με τη λογική του νέου νόμου.

Όπως μας δήλωσαν τόσο ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Παναγιώτης Ζεύλας όσο και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος, δεν υπήρξε το παραμικρό θέμα σε σχέση με τις κληρώσεις των σημαιοφόρων και των παραστατών στα σχολεία της Ηλείας και πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις κανονικά.

Ωστόσο αντιδράσεις εκφράζονται μέσα από δηλώσεις αιρετών σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ σε κάποιες άλλες οι αντιδράσεις είναι σιωπηλές. Με αναφορά του στο θέμα ο πρόεδρος της Τ.Κ. Στρουσίου Κωνσταντίνος Χριστόπουλος τόνισε πως «… εν όψει της εθνικής εορτής και με βάσει του νόμου που ψήφισαν, ώστε να κληρωθούν οι αλλοδαποί και να βγουν σημαιοφόροι και παραστάτες αποφάσισα ως πρόεδρος της κοινότητας Στρουσίου να μην συμμετέχω στην κατάθεση στέφανων και την παρέλαση στην Ανδραβίδα, θεωρώντας ότι έτσι προσβάλουν τα ελληνόπουλα και το ιερό αυτό σύμβολο που είναι η σημαία μας». Όπως συμπλήρωσε ο κ. Χριστόπουλος, αφορμή για την απόφασή του αυτή, στάθηκε πως η κλήρωση ανέδειξε αλλοδαπούς μαθητές για τις συγκεκριμένες θέσεις, στο Δημοτικό Σχολείο και το νηπιαγωγείο Ανδραβίδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος