FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Βαλιανάτος: Σε αναμονή για αποζημιώσεις και Ο.Π.

Ημερομηνία: 11-11-2016 | Συντάκτης:

valianatos

Σε δύο από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τους αγρότες το τελευταία διάστημα στην επικαιρότητα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος. Στο καυτό θέμα των αποζημιώσεων ανέφερε ότι όπως έχει ενημερωθεί και ο ίδιος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, έως τις 20 Νοέμβρη αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες της Ηλείας από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή στα τέλη Ιουνίου. Πρόκειται για καλλιέργειες με βιομηχανική τομάτα, καλαμπόκι και καρπούζι ως επί το πλείστον. Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι προκαταβολές των αποζημιώσεων αναμένεται να καταβληθούν στα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε οι αγρότες να κάνουν Χριστούγεννα με «ζεστές» τσέπες. Οι εκτιμήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένονται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2017, αλλά σε κάθε περίπτωση όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ οι πληγέντες δεν πρόκειται να ζημιωθούν από τις καθυστερήσεις.

Η Ομάδα Παραγωγών Σταφίδας

Προχωρά η τροποποίηση του καταστατικού της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας για τη δημιουργία και Ομάδας Παραγωγών Σταφίδας. Στα τέλη Νοέμβρη αναμένεται να εγκριθεί το υποβληθέν καταστατικό και στα τέλη του Δεκέμβρη οι παραγωγοί θα κληθούν να αναδείξουν την πρώτη διοίκηση της Ομάδας.

Στήριξη στο Εδαφολογικό

Ο κ. Βαλιανάτος αναφέρθηκε και στην εμπλοκή της Ομάδας Παραγωγών στο Εδαφολογικό Εργαστήριο που τους τελευταίους μήνες στεγάζεται σε χώρου του παλιού κτιρίου ΤΕΙ Αμαλιάδας δίπλα στον σταθμό του ΟΣΕ. Ο κ. Βαλιανάτος τόνισε πως η Ομάδα Παραγωγών θα παραλαμβάνει τα δείγματα προς εξέταση και θα τα προωθεί στο Εδαφολογικό Εργαστήριο και κάλεσε τους αγρότες της Ηλείας να στηρίξουν και να αξιοποιήσουν ένα τόσο σημαντικό «εργαλείο» για την δουλειά τους, το οποίο μπορεί να αποτελέσει παράγοντα επιτυχίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιωθεί πόσο μάλλον που αποτελεί και μια δωρεά που έγινε για τον τόπο μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot