FOLLOW US: facebook twitter

Χορευτικό σεργιάνι στις γειτονιές του Πύργου: Εξαιρετική η εκδήλωση από το “Ηλείων Παράδοσις” το Σάββατο στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας

Ημερομηνία: 19-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, αλλά και σύγχρονο χορό, από όλα τα χορευτικά του τμήματα, ο Λαογραφικός χορευτικός Όμιλος Πύργου “Ηλείων Παράδοσις, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποίησε την ετήσια χορευτική του εκδήλωση για την λήξη της χρονιάς, το Χορευτικό σεργιάνι στις γειτονιές του Πύργου. Μια εξαιρετική εκδήλωση που έγινε στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας και παρακολούθησε αρκετός κόσμος χειροκροτώντας τους μαθητές του Ομίλου που έδωσαν πνοή στην παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Το χορευτικό σεργιάνι στις γειτονιές του Πύργου, έχει υιοθετηθεί ως εκδήλωση τα τελευταία πέντε χρόνια με αναφορά και αφιέρωμα σε συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης που έχουν γράψει ιστορία για τον Πύργο.

Φέτος ήταν αφιερωμένο στην… κάτω ρούγα του Πύργου, στις γειτονιές Νεράγκαθο-Κανούλια-Ανεμόμυλος-Τούμπι-Αγιος Διονύσιος-Παλαιό Νοσοκομείο όπου ο καθηγητής Βασίλης Βασιλειάδης έκανε στην ομιλία του την ιστορική αναδρομή της συγκεκριμένης περιοχής, τα Κανούλια είναι μια από τις παλιότερες γειτονιές του Πύργου, πολλοί Πυργιώτες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις παραπάνω συνοικίες και ζουν ακόμα εδώ με τις οικογένειές τους. Η ιστορική αυτή αναδρομή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και ξύπνησε μνήμες στους παλαιότερους που θυμήθηκαν με νοσταλγία πολλές στιγμές από το παρελθόν.

Ο πρόεδρος των Ηλείων Παράδοσις Κώστας Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τον κόσμο που για μια ακόμα φορά, παρά τον άστατο καιρό – που τελικά επέτρεψε να γίνει η εκδήλωση αφού το απόγευμα δεν έβρεξε- αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει ο Όμιλος όλα αυτά τα χρόνια για την διάσωση της παράδοσής μας και ακόμα στην γειτονιές εκείνες στις οποίες ήταν αφιερωμένο το χορευτικό σεργιάνι 2018-2019, ενώ ευχαρίστησε τους χοροδιδασκάλους. Ο κ. Αθανασόπουλος δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή που απηύθυνε έναν μικρό χαιρετισμό στην εκδήλωση και ο οποίος εξήρε την προσπάθεια όλων των χορευτών και χοροδιδασκάλων που έχουν γίνει θεματοφύλακες της παράδοσης.

Στην συνέχεια ακολούθησαν όλα τα χορευτικά τμήματα, μικρών και ενηλίκων που χόρεψαν παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους χορούς που απόλαυσαν οι θεατές, ένα πρόγραμμα που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, με κέφι και ζωντάνια. Το ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ανανέωσε το ραντεβού των μαθημάτων για τον Οκτώβριο και ο πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος