FOLLOW US: facebook twitter

Χθες κόψανε και το… ρεύμα στο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 23-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

ypothikofilakeio-amaliada

Από τις 9 Δεκέμβρη σταμάτησε την λειτουργία του μετά την παραίτηση της Μ. Χάμου

Έκκληση από τις εργαζόμενες που παραμένουν απλήρωτες και από χθες στα… σκοτάδια προς τους αρμόδιους και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να παρέμβουν

Μετά το άλυτο πρόβλημα με την διακοπή λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Πύργου από τον Ιούλιο του 2015, σειρά έχει τώρα το Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας που ακολουθεί δυστυχώς τον ίδιο δρόμο και από τις 9 Δεκεμβρίου μετά την παραίτηση της Υποθηκοφύλακας κ. Χάμου, παραμένει ακέφαλο με αποτέλεσμα να μην γίνεται καμία συναλλαγή με το κοινό. Μάλιστα χθες ήρθε ένα ακόμα γεγονός να ολοκληρώσει το τοπίο της καταστροφής, αφού η ΔΕΗ τους έκοψε και το ρεύμα, προφανώς γιατί υπήρχαν απλήρωτοι λογαριασμοί και έτσι… έδεσε το γλυκό που λέει κι ο λαός! Οι τρεις εργαζόμενες στο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας, παραμένουν απλήρωτες Χριστουγεννιάτικα και μετά την χθεσινή διακοπή ρεύματος έμειναν και στα σκοτάδια! Ωστόσο το σίριαλ αυτό έχει κι άλλα επεισόδια, αφού όπως πληροφορηθήκαμε, η Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας σε πρόσφατη συνεδρίαση της, όρισε αντικαταστάτρια της κ. Χάμου για να εκτελέσει προσωρινά χρέη Υποθηκοφύλακα, την συμβολαιογράφο κ. Ευανθία Σκανδάμη, η οποία ωστόσο δεν αποδέχθηκε την θέση και από την ίδια στιγμή δήλωσε παραίτηση και χθες επρόκειτο να συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια για να ορίσει νέο προσωρινό Υποθηκοφύλακα Αμαλιάδας.

Για την τραγική κατάσταση που βιώνουν εδώ και καιρό στο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας, μίλησε στην Πρωινή εκ μέρους των εργαζομένων η κ. Νίκη Κότσιφα που περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα το τι ακριβώς συνέβαινε και συμβαίνει στο Υποθηκοφυλακείο και ζητά να δοθεί άμεσα λύση.

«Η κατάσταση που βιώνουμε πλέον στο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας είναι τραγική. Βρισκόμαστε σε έναν χώρο εργασίας που από χθες δεν έχει καν ρεύμα, αφού η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή λόγω οφειλής και δεν μπορούμε ούτε υποτυπωδώς να παραμείνουμε εδώ μέσα στα σκοτάδια και χωρίς θέρμανση, ενώ επί της ουσίας δεν έχουμε αντικείμενο εργασίας καθώς από τις 9 Δεκέμβρη που παραιτήθηκε η Υποθηκοφύλακας η κ. Χάμου δεν εκτελείται καμία συναλλαγή με το κοινό. Κανένα έγγραφο δεν μπορεί να φύγει χωρίς υπογραφή Υποθηκοφύλακα και όλη η ευρύτερη περιοχή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας παραμένει χωρίς Υποθηκοφυλακείο με ότι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα εμείς οι τρεις εργαζόμενες, εγώ εργάζομαι 21 χρόνια στο Υποθηκοφυλακείο, παραμένουμε απλήρωτες μέρες Χριστουγέννων, ενώ και όταν ήταν Υποθηκοφύλακας η κ. Χάμου παρότι εργαζόμασταν κανονικά το οχτάωρό μας, τα χρήματα που παίρναμε ήταν ελάχιστα, 200- 300 ευρώ το μήνα και κατά μέσο όρο 280 ευρώ το μήνα! Πώς είναι δυνατόν με αυτά τα χρήματα να ζήσουμε τις οικογένειές μας; Και τώρα εννοείται ότι δεν πληρωνόμαστε καθόλου, ούτε καν αυτόν τον πενιχρό μισθό.  Κάνουμε έκκληση να δοθεί επιτέλους μια λύση για το Υποθηκοφυλακείο της Αμαλιάδας, γιατί όπως βλέπουμε βαδίζει στα βήματα του Υποθηκοφυλακείου Πύργου με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις. Ζητούμε την παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να γίνει έμμισθο Υποθηκοφυλακείο, όχι μόνο για το ότι είμαστε σε ένα χώρο εργασίας χωρίς ρεύμα και απλήρωτες, αλλά γιατί  αν παραμείνει κλειστό το Υποθηκοφυλακείο για καιρό, το πλήγμα θα είναι μεγάλο. Δεν θα κινείται τίποτα πλέον  στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη αγορά των ακινήτων λόγω της αδυναμίας μεταγραφής των σχετικών συμβολαιογραφικών πράξεων, τα ελάχιστα δάνεια που εγκρίνονται προς ανακούφιση των επαγγελματιών δεν καταλήγουν σε εκταμίευση των ποσών λόγω της αδυναμίας εμπράγματης εξασφάλισης των τραπεζών και άλλες πολλές δυσμενείς συνέπειες, ενώ οι δικηγόροι δεν μπορούν να εργαστούν και ο κόσμος γενικά ταλαιπωρείται. Ζητούμε και την παρέμβαση των τοπικών φορέων και αρμοδίων».

Έτσι λοιπόν η Ηλεία, λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2016, βιώνει για μια ακόμα φορά απαράδεκτες και τριτοκοσμικές καταστάσεις με το Υποθηκοφυλακείο Πύργου κλειστό 1,5 χρόνο παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και αυτό της Αμαλιάδας στα σκοτάδια, να οδεύει στον ίδιο δρόμο!

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot