FOLLOW US: facebook twitter

Χειροτονήθηκε ο εξ Ηλείας καταγόμενος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιος

Ημερομηνία: 14-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”52419″ img_size=”full”][vc_column_text]Ένα  ακόμη άξιο τέκνο της Ηλείας, κοσμεί πλέον την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς επίσης και την τοπική μας Εκκλησία από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης ιστορικής Επισκοπής Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιον.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Kωνστάντιoς Παναγιωτακόπουλος, γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1960 στο Αλεποχώρι Ηλείας.

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και Εκκλησιαστική ευταξία, τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών. Του Πολυαρχιερατικού συλλείτουργου, προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συμμετοχόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ηλείας κ.κ. Γερμανού, Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου,  Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ.κ. Κυρίλλου, Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου, Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμοθέου, Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ, Φιλίππων κ.κ. Στεφάνου, Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων. Επισκόπων Λούτζ και Πόζναν (της Εκκλησίας της Πολωνίας), κ.κ. Αθανασίου, Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, Ανδίδων (Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως) κ.κ. Χριστοφόρου, Θαυμακού κ.κ. Ιακώβου  και Θεσπιών κ.κ. Συμεών.  Στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες, Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, Γλυφάδας κ.κ. Παύλος, Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος και ο Θεοφιλέστατος. Επίσκοπος Νεοχωρίου κ.κ. Παύλος.

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό προσήλθαν για να ευχηθούν στον Επίσκοπο Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιον, ο τέως Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Πολιτευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πηνειού κ. Σπύρος Βασιλείου, πλήθος πιστών, συγγενών, συνεργατών και φίλων του, από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τον Πύργο και τον τόπο καταγωγής του, το Αλεποχώρι καθώς επίσης και δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με επικεφαλή τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο  Αιδεσιμολογιότατο π. Ηλία Παπαγγελή.

Αξίζει να επαινεθεί η πατρική αγάπη και η καθοριστική ηθική στήριξη των δύο Ηλείων κορυφαίων Εκκλησιαστικών ανδρών, που κοσμούν την Εκκλησία της Ελλάδος, του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, καθώς επίσης και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, οι οποίοι από την αρχή της Ιερατικής του πορείας περιέβαλλαν με στοργή και  φιλάδελφη αγάπη τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπον, ο οποίος αξιώθηκε και ευτύχησε με την ευλογία του Χριστού, να λάβει και τον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης!

«Κωσταντίου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης πολλά τα Έτη!!».

(π. Νικόλαος Κατσηδήμας).[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1518627349420-d415836f-a459-7″ include=”52420,52421,52422″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot