FOLLOW US: facebook twitter

Στον Καϊάφα σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης για το μεγάλο έργο των Λουτρών-Ανακοίνωσε 8 εκ. ευρώ για την στέγαση του Φεστιβάλ στον ΑΣΟ

Ημερομηνία: 06-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Τον Καϊάφα πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο αν. υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης για να δει από κοντά το εύρος των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην περιοχή, καθώς στο χθεσινό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πάτρα, έκανε ειδική αναφορά την χρηματοδότηση του έργου για τα ιαματικά Λουτρά με κονδύλι ύψους 5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.  Όπως είπε «μόλις τον προηγούμενο μήνα, εγκρίθηκαν 5 εκατ. € από το ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών περιοχής Λίμνης Καϊάφα, ώστε να διαμορφωθεί ένα πρότυπο οικοτουριστικό μοντέλο στην περιοχή με αναβαθμισμένες υποδομές».

Ωστόσο ο κ. Χαρίτσης έκανε μια ακόμα πολύ σημαντική ανακοίνωση που αφορά την ενίσχυση του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, εκτός της σταθερής επιχορήγησης με 8 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ για υποδομές από εθνικούς πόρους, , με στόχο την ανακαίνιση των αποθηκών του ΑΣΟ. Στο νέο αυτό Πολυχώρο Πολιτισμού θα στεγαστεί και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεανικής Οπτικοακουστικής Παιδείας.

Ικανοποίηση Γεωργιόπουλου για τον ΑΣΟ

Για την θετική αυτή εξέλιξη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε χθες το βράδυ από την Πάτρα, ότι είναι πολύ ικανοποιημένος. « Η ανακοίνωση αυτή του κ. Χαρίτση είναι φυσικό να μας κάνει να νοιώθουμε ικανοποίηση γιατί βλέπουμε να φέρνει καρπούς η καλή προετοιμασία που είχαμε κάνει με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου τα 2  τελευταία χρόνια.  Μάλιστα η Περιφέρεια αν χρειαστεί, είναι διατεθειμένη να καλύψει ότι περαιτέρω προκύψει.

Το γεγονός αυτή τη στιγμή είναι ότι σε λίγο καιρό, θα παραδοθεί στους κατοίκους του Πύργου ανακαινισμένο, ένα κτίριο ταυτισμένο με τις μνήμες και την ιστορία της πόλης, ένας Πολυχώρος Πολιτισμού  και Τεχνών και εκεί θα στεγαστεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεανικής Οπτικοακουστικής Παιδείας του Φεστιβάλ. Στο ίδιο κτίριο θα διαμορφωθούν χώροι που θα φιλοξενούν τις πολιτιστικές δράσεις του Πύργου».

Φωτογραφίες: Eurokinissi


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος