FOLLOW US: facebook twitter

«Φρένο» στους ηλικιωμένους οδηγούς από το υπουργείο Μεταφορών

Ημερομηνία: 12-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70711″ img_size=”full”][vc_column_text]Αυστηρά κριτήρια βάζει για τους οδηγούς άνω των 74 ετών ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να «φρεσκάρουν» τους κανόνες σωστής οδήγησης.

Όσοι επιθυμούν να οδηγούν και έχουν ξεπεράσει το 74ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους αποδεικνύοντας πως και ξέρουν να οδηγούν και να παρκάρουν αλλά και έχουν τα αντανακλαστικά για σωστή πορεία κοκ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη οι ηλικιωμένοι υποχρεούνται να δώσουν ξανά εξετάσεις, αλλά και να επαναλαμβάνουν κάθε τρία χρόνια τη διαδικασία, πέρα από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν. Για εκείνους που έχουν ξεπεράσει το 80ο έτος της ηλικίας τους οι εξετάσεις για δίπλωμα θα είναι κάθε δύο χρόνια.

Οι ηλικιωμένοι θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης και δεν θα δίνουν όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων (σήματα οδήγησης). Ανανέωση διπλώματος υποχρεούνται και οι οδηγοί άλλων χωρών που ζουν και κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Επίσης, όσοι απορρίπτονται σε θεωρητικές εξετάσεις πάνω από τέσσερις (4) φορές έχουν δικαίωμα επανεξέτασης µε την παρέλευση δεκατεσσάρων (14) ημερών.

Εκ μέρους του υπουργείο, ο γγ Θάνος Βούρδας δήλωσε  ότι «Στόχος μας είναι να λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο που εγγυάται μεγαλύτερη οδική ασφάλεια αλλά και προστασία των οδηγών» και προσθέτει πως οι διαδικασίες που προβλέπονται εισάγουν και την πρακτική άσκηση, εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα, προκειμένου να είναι έμπρακτη η απόδειξη της ικανότητας. «Η εξασφάλιση της Οδικής Ασφάλειας είναι ευθύνη όλων μας και η λήψη δοκιμασμένων αποτελεσματικών πρακτικών και μέτρων είναι απαραίτητη» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot