FOLLOW US: facebook twitter

Φούντωσε ο βάλτος της Λάμιας: Πενήντα στρέμματα στάχτη σε Κοτύχι – Καπελέτο

Ημερομηνία: 14-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70979″ img_size=”full”][vc_column_text]Για ώρες έδιναν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο βάλτο της Λάμιας στην περιοχή ανάμεσα στο Καπελέτο και το Κοτύχι. Μάλιστα η φωτιά πέρασε στο βόρειο τμήμα της λιμνοθάλασσάς αλλά δεν επεκτάθηκε.

Οι πυροσβέστες πέραν της εύφλεκτης ύλης των καλαμιών που έδιναν γρήγορα δύναμη στις φλόγες είχαν να αντιμετωπίσουν και το θέμα της πρόσβασης. Έτσι πλησιάζοντας όσο πιο κοντά μπορούσαν κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα και να συνεχίσουν το έργο της κατάσβεσης έως το πρωί.

Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, με επικεφαλής τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Γιάννη Πετρούτσο, τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας και Π.Υ. Πύργου Γιάννη Καραμαλίκη και τον διοικητή της Π.Υ. Λεχαινών Δημήτρη Αντωνάκη.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot