FOLLOW US: facebook twitter

Φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης για προσφορά αίματος

Ημερομηνία: 27-07-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”27428″ img_size=”full”][vc_column_text]

Περισσότεροι από 100 Ηλείοι προσήλθαν στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου στην εθελοντική αιμοδοσία

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Ηλείων, στην έκκληση για αίμα για τους τραυματίες από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. Περισσότερα από εκατό άτομα, νέοι και νέες στην πλειοψηφία τους, προσήλθαν στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για αίμα και τα παράγωγα του, σε μια εποχή μάλιστα, που τα αποθέματα είναι μειωμένα λόγω καλοκαιριού.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη συμμετοχή, πρωτόγνωρη» σημειώνει η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα τονίζοντας πως βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο, χωρίς να εφημερεύουν για να πραγματοποιήσουν αιμοληψίες για όλους όσους έχουν ανάγκη. «Περισσότερα από εκατό άτομα, έχουν έρθει δυο μέρες τώρα… Ο κόσμος ανταποκρίνεται και μάλιστα ήταν πολλοί εκείνοι που έδιναν για πρώτη φορά αίμα. Τους βγάλαμε κάρτα εθελοντή αιμοδότη και τους ενημερώναμε ότι αν μπορούν να προσφέρουν αίμα δυο φορές το χρόνο, η χώρα θα είχε αυτάρκεια… Σκεφτείτε ότι μια μέρα πριν τη μεγάλη τραγωδία για τη χώρα, δε βρίσκαμε αίμα πουθενά για να καλύψουμε τα περιστατικά μας και ξαφνικά… Αναρωτιέμαι, πρέπει να καεί η χώρα για να ευαισθητοποιηθούμε; Βέβαια είναι παρήγορο και ενθαρρυντικό που ξύπνησε η αλληλεγγύη…».

Η προσέλευση και στο Νοσοκομείο του Πύργου ήταν και εξακολουθεί να παραμένει εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας ότι τελικά τα αντανακλαστικά της κοινωνίας κάποιες φορές ενεργοποιούνται τάχιστα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot