FOLLOW US: facebook twitter

Φιλαρμονική Λεχαινών: Λαμπρή μουσική παρουσία στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 24-07-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66767″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια εκλεκτή μελωδική βραδιά χάρισε στο κοινό  η Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς» που έπαιξε   στο Κατάκολο την Κυριακή το βράδυ,  στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας.  Με γνωστές επιτυχίες από τον ελληνικό και τον ξένο κινηματογράφο και άλλες μελωδίες, η Φιλαρμονική Λεχαινών που μετρά 86 έτη ζωής πρόσφερε με την καλλιτεχνική μαεστρία που την ξεχωρίζει ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι και φυσικά καταχειροκροτήθηκε. Εκτός από τους μουσικούς που  έπαιξαν υπήρχαν 4 τραγουδιστές, πιανίστας, μπουζούκι, βιολί προσφέροντας  ένα έξοχο υπερθέαμα στο πολυπληθές κοινό που συμμετείχε τραγουδώντας .  Οι ταλαντούχοι ερμηνευτές Στεφανία Συλλαϊδή, Μαρία Θωμά, Δημήτρης Δημόπουλος, ο πιανίστας Σταμάτης Λέκκας και η βιολονίστρια Αλεξάνδρα Συλλαϊδή χειροκροτήθηκαν για τις υπέροχες ερμηνείες τους, ενώ την ενορχήστρωση έκανε ο Δημήτρης Αμπατζής.

Η Φιλαρμονική  ορόσημο για τις πολιτιστικές και πολιτισμικές εξελίξεις των Λεχαινών και της Ηλείας γενικότερα, έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου, που την αναζητά σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής του ζωής. Τόσο ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κων/νος Νικολούτσος όσο  και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Λεωνίδας Βαρουξής συγχάρηκαν τον  Αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής κ. Ανδρέα Μίγκο και τον  μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της Φιλαρμονικής  κ. Ευρυσθένη Χατζηγιάννη για την ασύγκριτη υπηρεσία στην υπόθεση της τοπικής  μουσικής παιδείας που προσφέρει η Φιλαρμονική και έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών είναι ένας σύλλογος που κλείνει 86 χρόνια δράσης , συνεχίζοντας να εκπαιδεύει τα παιδιά του Δήμου  και  παρουσιάζει ένα πολύ καλό μουσικό σύνολο που εκπροσωπεί επάξια,  παντού όπου εμφανίζεται,  την περιοχή.

Είναι μια   ευχάριστη   εικόνα  πάνω από 50 παιδικά πρόσωπα να συμμετέχουν με πάθος και ενθουσιασμό, κάνοντας τη  Φιλαρμονική Λεχαινών κορυφαία, ενώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες Φιλαρμονικές, που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες.  Η αγάπη τους για την μουσική που αγγίζει τα όρια του πάθους και  η μουσική τους κατάρτιση που αγγίζει τα όρια του επαγγελματισμού, οδηγούν  σε ένα ακουστικό αποτέλεσμα που κερδίζει τον ενδιαφέρον των ακροατών.

Ο Α. Μίγκος : « Υπερήφανος για ότι έχουμε πετύχει.

Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ανδρέας Μίγκος δήλωσε ότι «Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον μαέστρο, ο οποίος βοηθάει απίστευτα την Φιλαρμονική και έχει την έχει  κάνει κυριολεκτικά  σπίτι του.

Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και φυσικά τα παιδιά τα οποία αγνοώντας άλλα καλέσματα της εποχής μας, ακόμα και τώρα το καλοκαίρι,  προτιμούν να βρίσκονται ολόκληρη την ημέρα,  με ένα μικρό διάλειμμα το μεσημέρι, στην Φιλαρμονική. Προσωπικά είμαι υπερήφανος για ότι έχουμε πετύχει στη Φιλαρμονική και κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι». Καταλήγοντας ανέφερε ότι η  Φιλαρμονική δεν είναι δημοτική και  στηρίζεται αποκλειστικά  από τους δημότες των Λεχαινών, από το υστέρημά τους, ενώ ο δήμος συμπαρίσταται και προσφέρει όλες τις λειτουργικές διευκολύνσεις που μπορεί.

Πουλχερία Γεωργιοπούλου[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1532416419093-c46785bf-ac64-5″ include=”66768,66769,66770″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot