FOLLOW US: facebook twitter

Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας: Ακόμα ένα «ζιζάνιο» στην Ευρώπη

Ημερομηνία: 28-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34408″ img_size=”full”][vc_column_text]Τα ταξίδια συνεχίζονται

Ακόμα ένα «ζιζάνιο» από τον Πύργο ταξίδεψε στην Ευρώπη στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών αποστολών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της Camera Zizanio. Η 15άχρονη μαθήτρια Α.Π. από τον Πύργο, συνοδευόμενη από το στέλεχος του Φεστιβάλ Ολυμπίας Ναταλία Σπυροπούλου επισκέφθηκε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Giffoni Experience, στην Καμπανία της Ιταλίας από τις 14 έως τις 22 Ιουλίου 2017 και συμμετείχε ως μέλος της κριτικής επιτροπής της ενότητας +13.

Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει εκατοντάδες συνομηλίκους της αλλά και χιλιάδες άλλα παιδιά από όλες τις ηπείρους (44 χώρες), να συναντήσει από κοντά και να συνομιλήσει με επαγγελματίες του χώρου (σκηνοθέτες, ηθοποιούς κλπ., των οποίων οι ταινίες διαγωνίζονταν), πολλούς Ιταλούς καλλιτέχνες καθώς και διεθνείς αστέρες του κινηματογράφου (Julianne Moore, Amy Adams, Kit Harington, Bryan Cranston).

Ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής παρακολουθούσε καθημερινά μία ταινία μεγάλου μήκους και στη συνέχεια συνομιλούσε με τους συντελεστές των ταινιών που παραβρίσκονταν στις προβολές. Την τελευταία ημέρα συνεδρίασαν και ψήφισαν για την ανάδειξη του βραβείου (THE BACHELORS by Kurt Voelker, USA).

Η ίδια δηλώνει για την εμπειρία της: «Αυτό το καλοκαίρι μου δόθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, μέσω του φεστιβάλ Ολυμπίας, να ταξιδέψω στην Ιταλία για να συμμετάσχω σε ένα πολύ μεγάλο φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους. Μαζί με τη συνοδό μου περάσαμε 12 ημέρες στην πανέμορφη ιταλική πόλη, το Σαλέρνο, και το χωριό Giffoni Valle Piana.

Επισκεφθήκαμε την πόλη, τα αρχαία μνημεία της, τους κεντρικούς δρόμους με τα πασίγνωστα μαγαζιά και τις κλασσικές ιταλικές καφετερίες. Περισσότερο όμως εξερευνήσαμε το χωριό στο οποίο ήταν και ο χώρος του φεστιβάλ. Ένα πανέμορφο χωριό, με γραφικά δρομάκια, μικρές πλατείες, καταπράσινα πάρκα αλλά το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο κομμάτι ήταν το μέρος όπου λάμβανε χώρα το φεστιβάλ.

Ένα σύγχρονο κτήριο προβολών, με τον κύριο χώρο (cittadella) να φιλοξενεί τους διάσημους στο blue carpet, ένα γιγαντιαίων διαστάσεων νέο κτήριο (multimedia valley) για τις επόμενες χρόνιες του φεστιβάλ, ένα πάρκο για χαλάρωση (parco Hollywood) και πολλές γιορτές που γίνονταν στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η μέρα μας ήταν γεμάτη με προβολές, δραστηριότητες, συζητήσεις αλλά και συναντήσεις με αστέρες της μεγάλης οθόνης.

Μέρες γεμάτες χαρά, γεμάτες από ενέργεια και κοινή αγάπη για τον κινηματογράφο. Μια πολύ όμορφη εμπειρία, νέοι φίλοι, γνωριμία με νέους πολιτισμούς και πάνω απ’ όλα γεμάτη με νέες γνώσεις για τον κινηματογράφο. Θα το ξανάκανα ευχαρίστως και θα ήθελα να πω σε όλα τα παιδιά που φοβούνται να κάνουν τόσο μεγάλο ταξίδι μακριά από την οικογένεια τους να το τολμήσουν και να αρπάξουν την όποια ευκαιρία τους δοθεί διότι είναι μια μοναδική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.»

Το Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει την εξάπλωση των «ζιζανίων» σε όλη την Ευρώπη καθώς γνωρίζει πολύ καλά την αξία των εμπειριών αυτών, ιδιαίτερα για τα παιδιά της επαρχίας. Στόχος μας: περισσότερα ταξίδια, περισσότερες εμπειρίες, για περισσότερα παιδιά.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1501261027842-db10947f-58cc-5″ include=”34411,34412″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot