FOLLOW US: facebook twitter

Υπερπροσπάθεια για τα προβλήματα του χιονιά

Ημερομηνία: 10-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xionia-hleia10

Στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρέστενας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το χιονιά και που συνεχίζουν να υπάρχουν σε κάποιες περιοχές. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση που υπάρχει από το περασμένο Σάββατο και που συνεχίζεται ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Το κύμα του χιονιά έπληξε κυρίως τις ορεινές περιοχές του δήμου. Χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ύψος χιονόπτωσης, το πολικό ψύχος, δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα. «Παρότι το ύψος της χιονόπτωσης δεν ήταν τόσο μεγάλο, ήταν το ψύχος τόσο που και εμείς βρεθήκαμε να μην είμαστε τόσο αποτελεσματικοί όσο θα θέλαμε. Αλλά ταλαιπωρήθηκε το προσωπικό μας και θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας που όλες τις μέρες ήταν δίπλα στον κόσμο, ενώ ορισμένοι γιόρταζαν λόγω της ονομαστικής τους εορτής άφησαν τις προσωπικές υποχρεώσεις τους και βρέθηκαν δίπλα στον κόσμο. Εκτιμούμε ότι με την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα (σ.σ. χθες) θα μειωθούν τα προβλήματα, τα οποία είναι κυρίως μέσα στους οικισμούς (στενά, σοκάκια) όπου δεν είναι και εύκολο να περάσουν οχήματα και προσπαθούν χειρωνακτικά» εξήγησε ο κ. Μπαλιούκος.

mpalioukos

Στάθηκε όμως και στο θέμα των καλλιέργειών με την ευχή να μην επηρεαστούν και κυρίως το φυτικό κεφάλαιο, κυρίες σε εσπεριδοειδή και ελιές. «Δεν είναι καθησυχαστικοί οι φορείς για τον καιρό για το τι έπεται, ελπίζουμε να μην είναι τόσο δριμύ το ψύχος, αλλά να είναι διαχειρίσιμο και να μην έχει ζημιές στον οικονομικό βραχίονα της περιοχής, διότι αν χάσουμε την ελιά και τα εσπεριδοειδή, δεν έχει μείνει κάτι άλλο» εξήγησε ο δήμαρχος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος