FOLLOW US: facebook twitter

Τραγουδώντας… ανταμώνουμε!: Εξαιρετική η 2η Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση σχολείων

Ημερομηνία: 22-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ένα μελωδικό ταξίδι στον κόσμο της Μουσικής που μίλησε κατευθείαν στις καρδιές μας με ένα ανθολόγιο αγαπημένων τραγουδιών ελλήνων και ξένων συνθετών της έντεχνης μουσικής, με την συμμετοχή των χορωδιών έξι σχολείων της Ηλείας, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο της 2ης Μαθητικής Χορωδιακής Συνάντησης με τίτλο «Τραγουδώντας… ανταμώνουμε»!

Υπεύθυνη της διοργάνωσης ήταν η Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικής Μουσικής της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας Κωστούλα Σακκά – Κυρίτση και η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του σχολείου, ήταν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας& Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ηλείας.

Φυσικά, πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μουσικής των σχολείων που ετοίμασαν από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ο καθένας και τα παιδιά με τις μελωδικές και καλοκουρδισμένες φωνές τους και μετά από μεγάλη προετοιμασία και πολλές πρόβες, κατάφεραν να μας ταξιδέψουν και να μας μαγέψουν! Οι γονείς των μαθητών και οι δάσκαλοι τους ήταν όλοι εκεί για να τους καμαρώσουν και να τους χειροκροτήσουν.

Στην 2η Χορωδιακή συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητικές χορωδίες:

  • 1οδημοτικό σχολείο Πύργου- με υπεύθυνο καθηγητή μουσικής τον Θόδωρο Ροδόπουλο
  • 2οδημοτικό σχολείο Πύργου με υπεύθυνη καθηγήτρια μουσικης την  Γεωργία Αδαμοπούλου
  • 1οδημοτικό σχολείο Ζαχάρως με την καθηγήτρια μουσικής  Σοφία Παναγοπούλου
  • Γυμνάσιο Ζαχάρως με υπεύθυνη την καθηγήτρια  Σοφία Παναγοπούλου
  • 4οΓυμνάσιο Πύργου με υπεύθυνη την καθηγήτρια μουσικής  Μαρία Κορομηλά
  • Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού με υπεύθυνες τις καθηγήτριες μουσικής  Ηρώ Θανοπούλου και Χρυσάνθη Ιωαννίδου..

Οι μαθητές τραγούδησαν τραγούδια των  Χατζιδάκι, Πλέσσα, Σαββόπουλου, Τσιτσάνη, Θεοδωράκη κλπ ενώ δεν έλειψαν και τα ξένα τραγούδια αλλά και ορισμένα πολύ ιδιαίτερα όπως ένα παραδοσιακό της Αφρικής από την χορωδία του Γυμνασίου Ζαχάρως. Όλες οι χορωδίες έκαναν εξαιρετική δουλειά, ενώ στο τέλος ανέβηκαν στην σκηνή όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και τραγούδησαν με την Μαρία Κορομηλά στο πιάνο και μέλη της ορχήστρας του 4ου Γυμνασίου Πύργου το «Γεια και χαρά σου Βενετιά».

Η κ. Σακκά στην οποία αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση, επεφύλασσε όμως μια έκπληξη στις χορωδίες και στους συναδέλφους της μουσικούς, τονίζοντας ότι νοιώθει πολύ συγκινημένη που τραγουδούν και πάλι στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου μετά από χρόνια ,που είναι πλέον καινούργιο και θυμήθηκε την τελευταία εκδήλωση στον ίδιο χώρο, στο τότε πληγωμένο 1ο Γυμνάσιο το 2008, που διοργάνωνε επί μια τετραετία η Δ/νση Δυετεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με πρωτεργάτη τότε προϊστάμενο, τον αείμνηστο Νίκο Ντοά.. Εις ανάμνησιν λοιπόν εκείνης της εκδήλωσης και στην μνήμη του Νίκου Νοτά τους κάλεσε να τραγουδήσουν όλοι μαζί το «Ξημερώνει Κυριακή» του Μίμη Πλέσσα.

Να σημειώσουμε ότι η κ. Σακκά, ευχαρίστησε  τους Εκπαιδευτικούς Μουσικής Μαρία Κορομηλά,Άκη Ροδόπουλο,Ζέτα Αδαμοπούλου,Σοφία Παναγοπούλου και Ηρώ Θανοπούλου,Χρυσάνθη Ιωαννίδου για τη συμμετοχή τους και την όμορφη παρουσία τους με τις χορωδίες των σχολείων τους.Επίσης τους Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων 1ο &2ο Πύργου,Δημοτικό Ζαχάρως,Γυμνάσιο Ζαχάρως,4ο Γυμνάσιο Πύργου και Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.Τους μαθητές/τριες τους γονείς και το κοινό που παρακολούθησε και τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου για τη φιλοξενία του και τον Γιάννη Μποζίκη για την τεχνική του στήριξη και συνεργασία .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1495436740670-7875452c-5b7d-2″ include=”27442,27443,27444,27445,27446,27447″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot