FOLLOW US: facebook twitter

Το 1ο Βραβείο από τη WWF κατέκτησε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου!

Ημερομηνία: 02-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34798″ img_size=”full”][vc_column_text]Με 19 ολοκληρωμένες δράσεις κέρδισε το «Χρυσό Πάντα»

Συνεχίζει να μετρά επιτυχίες το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου καθώς αυτή τη φορά κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» από τη WWF, για τις δράσεις που ανέλαβαν οι μαθητές!

«Το δίκτυο των σχολείων της καλύτερης Ζωής συνεχίζει και φέτος να μας κάνει περήφανους με το έργο του. Με την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου να κατακτά τα πρωτεία, 500 περίπου σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα συμμετείχαν και φέτος στο πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή, υιοθετώντας δράσεις για έναν διαφορετικό «πράσινο» τρόπο ζωής» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, κάνοντας υπερήφανους μαθητές, δασκαλους και γονείς.

Τα τρία πλέον δραστήρια σχολεία για την σχολική χρονιά 2016-17 που κερδίζουν φέτος τα βραβεία της Καλύτερης Ζωής είναι:

5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, Χρυσό Πάντα με 19 ολοκληρωμένες δράσεις
21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Λέλα Καραγιάννη», Αργυρό Πάντα με 16 ολοκληρωμένες δράσεις
7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, Χάλκινο Πάντα με 6 δράσεις

Στα ψώνια, στον κήπο του σχολείου, από το τι τρώμε και πίνουμε μέχρι το τι πετάμε ή –κυρίως- δεν πετάμε οι μικροί μαθητές έπαιξαν, έμαθαν προβληματίστηκαν και έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Και το πιο σημαντικό από όλα: φρόντισαν με τον τρόπο τους να μεταδώσουν το μήνυμα μέσα κι έξω από τη σχολική κοινότητα, στις οικογένειες και τους φίλους τους. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μικρούς πρεσβευτές του περιβάλλοντος και στους εκπαιδευτικούς τους που με πολύ μεράκι φροντίζουν να τους μεταδώσουν την αγάπη τους» επισήμαναν.

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς Ελένη Σβορώνου “Η “Καλύτερη Ζωή” στοχεύει στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος αλλά και τελικά στην αλλαγή αξιών. «Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα με λιγότερα, εξαλείφοντας τη φανερή και κρυμμένη σπατάλη φυσικών πόρων. Αυτά τα παιδιά, οι φετινοί νικητές, έχουν ξεκινήσει ήδη σκέφτονται αλλιώς για το μέλλον το δικό τους αλλά και της χώρας. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς τους και φυσικά στα ίδια».

Ο υπεύθυνος του προγράμματος καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δημήτρης Οικονόμου δήλωσε ότι είναι μεγάλη μας τιμή που κερδίσαμε το Χρυσό Πάντα για τις δράσεις που κάναμε με τους μαθητές σας στο πλαίσιο του προγράμματος Καλύτερη Ζωή. «Με χαρά , κέφι, αγάπη για το περιβάλλον και συνέπεια αποδείξαμε σε όλους τους τομείς τι σημαίνει περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και να κάνεις πράξη τη θεωρία αποδεικνύοντας ότι τελικά η αγάπη κι η φροντίδα για το περιβάλλον μπορούν να είναι απλά μέρος της καθημερινής – και σχολικής – μας ζωής. Συγχαρητήρια σε όλους μας, στους συναδέλφους, στους μαθητές και στους γονεις».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot