FOLLOW US: facebook twitter

Το «Όνειρο του σκιάχτρου» της αλληλεγγύης και της προσφοράς

Ημερομηνία: 22-11-2016 | Συντάκτης:

skiaxtro1

Στις κοινωνικές δομές του δήμου Ήλιδας τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από την παράσταση

Δεν θα μπορούσε να έχει πιο όμορφο τέλος η φετινή προσπάθεια της θεατρικής ομάδας της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης της Αμαλιάδας. Το κάλεσμα που απεύθυναν τα μέλη της προς το κοινό, αντί εισιτηρίου να προσφέρουν τρόφιμα είχε εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση. Το αποτέλεσμα θα το δουν στο πιάτο τους οι έχοντες ανάγκη κάτοικοι του δήμου Ήλιδας. Χθες το μεσημέρι τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας παρέδωσαν στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου όσα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν και πραγματικά το φουαγιέ του Λαζαράκειου κατέληξε ασφυκτικά γεμάτο από τις σακούλες που έφεραν οι θεατές στο διάστημα που ανέβηκε η παράσταση στη διπλανή αίθουσα του θεάτρου. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου που παρέλαβε τα τρόφιμα αναλαμβάνει να τα καταγράψει και να ετοιμάσει τα πακέτα που θα προσφερθούν στους έχοντες ανάγκη, ως ένα δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.

«Με τη λήξη των παραστάσεων του «Όνειρου του σκιάχτρου» που σκηνοθέτησε ο Χάρης Κότσιφας με την Ομάδα του, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω από την καρδιά, μου εκ μέρους και όλης της δημοτικής αρχής, γιατί αυτό που έκαναν ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ήδη πολλοί συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα αυτές τις άγιες μέρες που έρχονται να πάρουν μια σακούλα τρόφιμα για να μπορέσουν να βάλουν και αυτοί ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους. Δεν περίμενα ότι θα είχαμε τόση ανταπόκριση από τον κόσμο. Όλοι έχουν συγκινηθεί και ιδιαίτερα συμπολίτες οι οποίοι έφεραν, και αυτό έχει σημασία, από το υστέρημά τους- ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος- Το που θα πάνε αυτά και πως ο δήμος χειρίζεται τα κοινωνικά θέματα θα ήθελα να τα πει καλύτερα, εκ μέρους της Κοινωφελούς του δήμου μας, ο Γιάννης Ντακούλιας, ο οποίος μαζί με τον Μάκη Παπαγιαννόπουλο αυτά τα δύο χρόνια που είμαστε Δημοτική Αρχή χειρίζονται αυτά τα θέματα με μεγάλο κόπο και τώρα είναι επιφορτισμένοι για να Κέντρα Κοινότητας καθώς επίσης το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, η σίτιση και το ΚΗΦΗ» Ο  δήμαρχος Ήλιδας ευχαρίστησε την Ομάδα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και επισήμανε πως η ομάδα δεν λειτουργεί ερασιτεχνικά, αλλά επαγγελματικά και τόνισε πως στο νέο θέατρο που θα λειτουργήσει από το νέο έτος θα μπορέσουν να έχουν μεγαλύτερες τεχνικές δυνατότητες ώστε να ξετυλίξουν το ταλέντο τους σε όλα τα επίπεδα.

skiaxtro2

Μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς

Ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας, Γιάννης Ντακούλιας δήλωσε πως «…το μήνυμα που εξέπεμψε η προσπάθεια αυτή, έφερε στις καρδιές των ανθρώπων μηνύματα συμπαράστασης, αισθήματα αλληλεγγύης, προσφοράς και όλη αυτή η προσπάθεια ευοδώθηκε, συγκεντρώνοντας όλα αυτά τα τρόφιμα τα οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ο δήμαρχος ανέφερε πριν τις νέες δομές που θα λειτουργούν από το νέο έτος. Θέλω να πω ότι έχουν πλαισιωθεί από ένα εθελοντικό κίνημα το οποίο οργανώνεται αυτή τη στιγμή και προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους». Ο κ. Ντακούλιας συνεχάρη τη θεατρική ομάδα και κάθε μέλος της ξεχωριστά για το έργο που παρουσίασαν, χαρακτηρίζοντάς το ως ανεκτίμητο, ενώ συνεχάρη και το δήμαρχο Ήλιδας για τη συμβολή του και τη στήριξή του στην θεατρική ομάδα.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της ομάδας Χάρης Κότσιφας σχολίασε πως τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. «Τα λόγια του κόσμου που εισπράττουμε είναι η δύναμή μας να συνεχίσουμε και του χρόνου την προσπάθειά μας. Εκείνο όμως που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η σκέψη που κάναμε, αντί για εισιτήριο να μαζέψουμε τρόφιμα για τους πάσχοντες συμπολίτες μας, μας έκανε να ζήσουμε πιο πολύ την υπόθεση του έργου, να γίνουμε άνθρωποι, να έχουμε όνειρα, να ονειρευόμαστε μια κοινωνία χωρίς προβλήματα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική. Το μήνυμα το οποίο μας έδωσαν είναι ότι η ανθρωπιά υπάρχει και ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε να επιβιώσουμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλο» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος