FOLLOW US: facebook twitter

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης»

Ημερομηνία: 12-08-2024 | Συντάκτης:
Τα πασπαλισμένα με παραμυθένια μαγεία κοστούμια, η ανάλαφρη και σχεδόν μυστηριακή μουσική, ο έναστρος ουρανός της Ηλείας και οι παιχνιδιάρικες ερμηνείες δημιούργησαν μια αστραφτερή ατμόσφαιρα.

Ένα ταξίδι μεθυστικής ομορφιάς και μαγείας

  • Λάμψη διαρκείας στο 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού

Με την εξαιρετική παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ συνεχίστηκε το βράδυ της Πέμπτης το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού. Το έργο του κορυφαίου Άγγλου Δραματουργού, ειδικά διασκευασμένο για παιδιά από τις Μαγικές Σβούρες και τον Δημήτρη Αδάμη, καθήλωσε τους θεατές που βρέθηκαν στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» και τους ταξίδεψε μαγικά σε έναν πανέμορφο και μυστηριώδη κόσμο.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» αποτελεί ιδανική εισαγωγή στον Σαίξπηρ για παιδιά καθώς συνδυάζει επιδέξια τον μύθο και το παραμύθι με διαχρονικά μηνύματα και πανανθρώπινες αξίες· μια ωδή στη δύναμη της φιλίας, της αγάπης και της εμπιστοσύνης, ένας ύμνος στην ελπίδα και την αισιοδοξία από την επιδέξια πένα του κορυφαίου δημιουργού. Ξωτικά και άνθρωποι, μάστορες, νεράιδες αλλά και ένας συμπαθής γάιδαρος παρέσυραν το κοινό σε ένα μυστηριώδες και ξεκαρδιστικό ταξίδι φαντασίας· σε μία περιπέτεια σε έναν παραμυθένιο κόσμο που σκόρπισε απλόχερα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Στη σκηνή δημιουργήθηκε μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα που προσφερόταν για απροσδόκητα γεγονότα και μαγικές… αταξίες!

Οι ερμηνείες

Πανέμορφα, μυστηριώδη, αέρινα και -κάποιες στιγμές- απόκοσμα τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης λειτούργησαν άψογα στη δημιουργία μιας μυθικής ατμόσφαιρας, ικανής να συνεπάρει τους θεατές του Ανοικτού Θεάτρου Καβασίλων. Τα πασπαλισμένα με παραμυθένια μαγεία κοστούμια, η ανάλαφρη και σχεδόν μυστηριακή μουσική, ο έναστρος ουρανός της Ηλείας και οι παιχνιδιάρικες και ανεπιτήδευτες ερμηνείες -υπό την εξαιρετική σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Αδάμη- δημιούργησαν ένα αστραφτερό κλίμα στη σκηνή που προσφερόταν για απροσδόκητα γεγονότα και μαγικές αταξίες!

Ξωτικά και άνθρωποι, μάστορες, νεράιδες και ένας γάιδαρος παρέσυραν το κοινό σε ένα μυστηριώδες και ξεκαρδιστικό ταξίδι φαντασίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot