FOLLOW US: facebook twitter

Το χρονογράφημα: Alea jacta est

Ημερομηνία: 03-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Βρισκόμαστε στο 2014 μ.Χ. Όλη η Γαλατία στενάζει κάτω από τη μπότα των φραγκοφόρων του Ιουλίου Αύγουστου Σόιμπλε.

Η αμνήμων καίτοι μνημονιακή κυβέρνηση του Σαμαρίξ πνέει τα λοίσθια. Ένας-ένας οι άλλοτε προβεβλημένοι υπασπιστές του, τον εγκαταλείπουν απογοητευμένοι.

Μόνος πιστός ο αμετανόητος ευτραφής και λαλίστατος Μπενίξ –που ονειρεύεται πάντα να γίνει Γαλίφης στη θέση του Γαλίφη- τον τρατάρει το ύστατο πιάτο αισιοδοξίας γαρνιρισμένο με αριστερές παρενθέσεις.

Όλο το υπόλοιπο ανφάν-γκατέ της αρχηγικής αυλής βιώνει μελαγχολικά την επερχόμενη απώλεια της εξουσίας. Όλο; Όχι όλο!

Ένα μοναχικό κελεπούρι ο Κυριακοτακίξ όχι μόνο αντιστέκεται στη συλλογική κατάθλιψη της παράταξης, αλλά τρίβει με γαλατική ευδαιμονία τα χέρια του. Ονειρεύεται ότι τώρα που ο Σαμαρίξ θα αποσυρθεί ταπεινωμένος από τα γαλατικά ανάκτορα θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για να ανέβει στην ασπίδα που σηκώνουν οι βαστάζοι της φυλής.

Άλλωστε όπως τον έχει συμβουλέψει και ο Μαθουσάλας πάτερ-φαμίλιας –όνομα δεν γράφω καθότι ολίγον προληπτικός- αυτό είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την μετέπειτα κατάκτηση του μεγάλου τροπαίου.

Μάλιστα ο μυστικοσύμβουλός του ο Αδωνίξ του συνέστησε να σπεύσει αμέσως σε μυστική συνάντηση με τον Αύγουστο Σόιμπλε και να συμφωνήσει από τώρα τα χρυσά aureus που θα έπρεπε να πληρώνουν οι πτωχοί πλην τίμιοι Γαλάτες κάθε χρόνο προκειμένου να συνάψει διαρκή ειρήνη με τον κατακτητή.

Όσο για τον μικρό παρείσακτο Τσιπρίξ που νομίζει ότι θα κατσικωθεί για καιρό πάνω στην τιμημένη ασπίδα του αρχηγού έχει ήδη υφάνει σατανικό σχέδιο.

Θα τον υποχρεώσουν οι Φραγκοφόροι –τους οποίους πλήρωσε αδρά- σε τόσες πολλές κωλοτούμπες που από την πολλή ζαλάδα θα βλέπει ασπίδα και θα φεύγει τρέχοντας. Τίποτα λοιπόν δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο ραντεβού του με την ιστορία.

Alea jacta est, που γαλατικά μεταφράζεται ο κύβος ερρίφθη…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot