FOLLOW US: facebook twitter

Το Χρονογράφημα: Το κορίτσι της Αμοργού

Ημερομηνία: 14-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39086″ img_size=”full”][vc_column_text]Γίνονται και θαύματα καμιά φορά. Όχι απ’ αυτά που δακρύζουν οι εικόνες και στοιβάζονται οι πιστοί ν’ ασημώσουν το παγκάρι, αλλά απ’ αυτά που γελάει ένα παιδί. Όχι
στην Τήνο, αλλά στην Αμοργό.

Θαύμα είναι το κοριτσάκι από μόνο του. Θαύμα είναι και η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσει φέτος το νηπιαγωγείο της Αμοργού μόνο με τη μικρή. Σαν από θαύμα ηττήθηκε η γραφειοκρατία, η στενομυαλιά, η βλακεία, η αδιαφορία, η ανηθικότητα και οι τοιαύτες ποιότητες που χαρακτηρίζουν μεγάλο μέρος της δημόσιας διοίκησης και ταλανίζουν τις ζωές των ανθρώπων.

Γίνονται και θαύματα καμιά φορά. Γιατί μέσα σε αυτό το χάος και το χάλι, κάποιοι είχαν μία έκλαμψη. Μπορείς να πεις ότι για μια στιγμή είδαν την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι αξίζει πράγματι να λειτουργεί ένα ολόκληρο σχολείο –το οποίο παρεμπιπτόντως είναι σκέτο κόσμημα και μάλιστα βιοκλιματικό– μόνο για ένα παιδί.

Αυτή είναι η (καλή) Ελλάδα. Αυτό περιμένεις από το ελληνικό κράτος: Να ενδιαφερθεί στοιχειωδώς για εκείνους που κρατούν φωτεινούς τους φάρους στο Αιγαίο. Σήμερα είναι μόνο ένα παιδί. Ωστόσο η κρατική μέριμνα που φροντίζει να παραμείνει ανοιχτό το νηπιαγωγείο της Αμοργού, συνιστά προϋπόθεση για να γίνουν περισσότερα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο δήμος του νησιού, ο οποίος σκέφτεται σοβαρά να θεσπίσει επιδότηση 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στο νησί, προκειμένου να προσελκύσει τους νέους να μείνουν σε αυτό.

Τους ευχόμαστε κάθε τύχη και στο μικρό κορίτσι, καλή σχολική χρονιά.

Στην τέντα τς κληματαρις το καλοκαίρι νασαίνει

τσι κοιμται λόγυμνη μέσα στις σπρες κερασιές μία τρυφερή μου γάπη

να κορίτσι μάραντο σα μυγδαλις κλωνάρι

Μέ τό κεφάλι στόν γκώνα της γερτό καί τήν παλάμη πάνω στό φλουρί της

Πάνω στήν πρωινή του θαλπωρή ταν σιγά σιγά σάν τόν κλέφτη

πό τό παραθύρι τς νοιξης μπαίνει ό αυγερινός νά τήν ξυπνήσει!

Νίκος Γκάτσος – Αμοργός[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot