FOLLOW US: facebook twitter

Το Χρονογράφημα: Η χώρα της κατάθλιψης

Ημερομηνία: 08-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”20535″ img_size=”full”][vc_column_text]Μόνο για πανηγυρισμούς δεν προσφέρονται τα στοιχεία της εξαμηνιαίας έρευνας του Ευρωβαρομέτρου. Η εικόνα που επικρατεί στην κοινωνία για το σύνολο του πολιτικού κόσμου αποτελεί κόλαφο. Ξεκινώντας από την κυβέρνηση, που όπως διαπιστώνεται, το αφήγημα της για την επερχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας μάλλον στερείται από οπαδούς.

Γιατί δεν είναι μόνο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (98%) που χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση κακή, αλλά και γιατί μόνο ένα 7% εκτιμά ότι αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί στους επόμενους 12 μήνες. Αλλά και στον τομέα της απασχόλησης όπου το κυβερνητικό στρατόπεδο πιστεύει ότι κερδίζει την μάχη, το 61% των ελλήνων φοβάται ότι τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Ακόμα χειρότερη είναι όμως η εικόνα που έχουν οι πολίτες από την εν γένει λειτουργία των κομμάτων.

Με το 95% να δηλώνει ότι δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη και μόνο ένα 4% να έχει αντίθετη γνώμη.

Συμπέρασμα κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης –όσο κι αν βαυκαλίζονται περί του αντιθέτου- δεν αποτελεί για τους πολίτες «εναλλακτική λύση». Η σκληρή κριτική που ασκούν στις κυβερνητικές επιλογές, δεν πείθει καθόλου ότι διαθέτουν το σχέδιο και τη βούληση για την εφαρμογή ενός άλλου μείγματος πολιτικής που θα αναγκάσει τους δανειστές να το αποδεχθούν και που θα οδηγεί στη λεωφόρο της ευημερίας. Όσο για τον «άλλο δρόμο» που προτείνουν τα εκτός συστήματος κόμματα είναι περιττό να μιλήσουμε, αφού παρότι η αίγλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει υποχωρήσει θεαματικά, οι Έλληνες εξακολουθούν να θεωρούν το ευρώ μονόδρομο.

Όποια ανάγνωση λοιπόν κι αν κάνει κανείς των ευρημάτων και από όποια αφετηρία και αν ξεκινά το συμπέρασμα είναι το ίδιο.

Μια κοινωνία πλήρως απογοητευμένη. Η λέξη αισιοδοξία έχει εξαφανισθεί για τους έλληνες πολίτες τόσο όσον αφορά το σήμερα και το αύριο, ακόμη και υπό την μορφή ουτοπίας. Η Ελλάδα του 2017, των οκτώ χρόνων μνημονίων και σκληρής λιτότητας παραμένει η χώρα της κατάθλιψης…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot