FOLLOW US: facebook twitter

Το Χρονογράφημα: Δια πυρός και σιδήρου

Ημερομηνία: 05-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ραγιάδες πλην όμως ανθεκτικότατοι αποδεικνύονται οι Έλληνες. Το επιβεβαιώνει άλλωστε η δυόμιση χιλιάδων χρόνων ιστορία μας, παρ’ ότι κατά καιρούς περνάμε δια πυρός και σιδήρου.

Όπως τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια και τα κάθε τρεις και λίγο νέα μέτρα που μας τρατάρουν οι εσμοί. Που βάλθηκαν να ξηλώσουν ένα προς ένα τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είχε αφήσει όρθια, η εσωτερική νεοφιλελεύθερη νομενκλατούρα.

Αποφασισμένοι να μην μας αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Στήνουν παντού δόκανα και ξόβεργες μη και γλιτώσει πουλί πετούμενο. Διότι, η κοινωνία των δυο τρίτων στην οποία στηρίχτηκε το «όραμα» της Δύσης, ενοχλεί πλέον αφάνταστα. Και την μετατρέπουν σε ζούγκλα για να επιβιώνουν μόνο τα μεγάλα αρπακτικά.

Αντιστέκεται όμως με νύχια και με δόντια το πόπολο.Επιβραβεύοντας με πρόωρη τιμητική σύνταξη τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη που έσπευσαν να αποδεχθούν τις άνωθεν εντολές και στέλνοντας ηχηρά μηνύματα για κοινή τύχη στον Αλέξη όσο ακολουθεί την πεπατημένη.

Γιατί μπορεί να έχει αποδεχθεί τη σκληρή αλήθεια ότι κάθε άλλο παρά διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα του επώδυνου Γολγοθά, αξιώνει όμως από την σημερινή κυβέρνηση, να κάνει πράξη την δέσμευση της, ότι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους, να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Είναι το ελάχιστον που μπορεί και πρέπει να κάνει γι’ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και βιώνουν πιο άμεσα τα βάρη της κρίσης…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος