FOLLOW US: facebook twitter

«Το σεισμικό τόξο που μας ενώνει»: Στη Ζάκυνθο οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Ημερομηνία: 24-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου υλοποίησε τη φετινή σχολική χρονιά δύο προγράμματα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου: «Σε γνωρίζω Σεισμούλη, δεν με τρομάζεις πια» και «Γνωρίζω το σεισμό νικώ τον πανικό». Το σχολείο του Λαμπετίου είναι μέλος του Εθνικού Θεματικού Δικτύου: «Ιόνιο: Το σεισμικό τόξο που μας ενώνει» που συντονίζει το ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου  στη Ζάκυνθο και την τελική παρουσίαση των προγραμμάτων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε συνεργασία με την Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου οι μαθητές ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του σεισμού, επισκέφθηκαν την έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων που φιλοξενείται στο Μουσείο Μεταβυζαντινής τέχνης του νησιού, επισκέφθηκαν τον Άγιο Διονύσιο και ολοκλήρωσαν τις δράσεις τους με ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες του Εθνικού θαλάσσιου Πάρκου στο Καλαμάκι Ζακύνθου.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Αθανάσιος Κατσίμπελης δήλωσε ικανοποιημένος από την επιτυχή μέχρις στιγμής υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου και για το γεγονός πως τα τελευταία δύο χρόνια οι μαθητές του σχολείου έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό καθώς έχουν επισκεφθεί κι έχουν υλοποιήσει κοινές δράσεις με τέσσερα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, των Κρεστένων, της Καλαμάτας, της Κλειτορίας και της Ζακύνθου αξιοποιώντας πλήρως τις δομές Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά και άλλους μη κυβερνητικούς φορείς σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στις 6 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να γίνει άλλη μια ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση στο σχολείο σε συνεργασία με την Medasset-οργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και την επίσκεψη της “θαλάσσιας χελώνας Νιρέτα”  η οποία αναμένεται να ενθουσιάσει τους μαθητές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot