FOLLOW US: facebook twitter

Το Σάββατο το υπερθέαμα των αλόγων – Οι παράλληλες εκδηλώσεις της 84ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας και του εορτασμού της Αγίας Σοφίας

Ημερομηνία: 11-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Αντίστροφα μετρούν οι διοργανωτές για την  84η ΙΠΠΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, που διοργανώνεται φέτος το  διήμερο 15 και 16 Σεπτεμβρίου, μια γιορτή- θεσμός για την περιοχή και το άλογο, η αρχαιότερη έκθεση στην Ελλάδα, όπου θα φιλοξενήσει ιππείς, ιπποπαραγωγούς, ίππους και φιλίππους από όλα τα μέρη της χώρας χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα. Το υπερθέαμα με τα ακροβατικά των αλόγων και ιππέων στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας θα γίνει το Σάββατο το βράδυ, ενώ υπάρχουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που ξεκινούν από την Τετάρτη για τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας που π΄΄αντα συνδυάζεται με την Ιππική έκθεση.

Η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας, ι διοργανώνεται από τον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης και το ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ΠΕ Ηλείας. Συμμετέχουν ο Ιππικός Σύλλογος Ανδραβίδας ‘ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ,  ο Όμιλος Φίλιππων Ανδραβίδας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ‘Η ΕΣΤΙΑ’ και ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΜΩΡΙΑΣ».

Από το δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα της Ιππικής έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων και του εορτασμού της Πολιούχου Ανδραβίδας Αγίας Σοφίας που έχει ως εξής:

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ώρα 8 μμ – Ρεμπέτικη Ζωή

Μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ρεμπέτικη ζωή» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαστούνης Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ . Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Γαστούνης την Τετάρτη στις 8 το βράδυ.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου – Παρουσίαση Λευκώματος

Στις 7.30 παρουσίαση Λευκώματος

1ο Λεύκωμα γραπτού λόγου Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας, με έργα των μαθητών Ε΄και ΣΤ΄τάξης του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας.

Ομιλία σε παιδιά και εφήβους από τα μέλη – Καθηγητές της Ελλανοδίκου Επιτροπής για το άλογο και την Ιππική Έκθεση.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου Στιγμές Πανηγυριού – ΚΕΘΣΗ Δημητρη Ρογγίτη

Την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημητρίου Ρογγίτη με τίτλο ‘ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ», στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Μέγαρο Ανδραβίδας. Ωρες λειτουργίας της έκθεσης Ζωγραφικής Σάββατο- Κυριακή και Δευτέρα από 21.00 έως 23,000.

Στις 9 το βράδυ θα ακολουθήσουν χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις στο χώρο της πλατείας Αγίας Σοφίας από το Σύλλογο Ανδραβίδας Πεδινής Ηλείας  Η ΕΣΤΙΑ με τίτλο «Στιγμές Πανηγυριού». Μια βραδιά τέχνης και πολιτισμού που περιλαμβάνει παρουσίαση των τμημάτων Ρυθμικής Γυμναστικής, Λάτιν, παραδοσιακών χορών έκθεση έργων ζωγραφικής από το τμήμα εικαστικών τεχνών και μουσικά κομμάτια από το τμήμα Μουσικής. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Επίσης από την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη έως και την Δευτέρα 17/9 ώρες πρωινές από 10.00 έως 12.30 και απογευματινές 6-8.30 μμ, ο Λαογραφικός  Σύλλογος «ΜΩΡΙΑΣ» θα πραγματοποιεί ξενάγηση στο Λαογραφικό του Μουσείο παρέχοντας κεράσματα παραδοσιακών εδεσμάτων. Χώρος ξενάγησης δημοτικός χώρος κτιρίου ΕΣΤΙΑΣ.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου – Ιππική Έκθεση

Το Σάββατο θα γίνει η έναρξη των εργασιών για την ΙΠΠΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τις 10.30 το πρωί θα διενεργηθεί η εξέταση των ίππων από την Ελλανόδικο Επιτροπή και θα ολοκληρωθεί στις 2.30 το μεσημέρι, στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας. Από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 ακολουθεί σεμινάριο Θεραπευτικού Εξονυχισμού Αλόγων από την Αγγελική Καραγεώργου MENTOR TACT TRIMMER και στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η φαντασμαγορική εκδήλωση στο ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ με την συμμετοχή πλήθους Φιλίππων και την παρουσίαση ακροβατικών ασκήσεων με άλογα και ιππείς.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου – Βραβεύσεις ιππέων και αλόγων

Την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, θα γίνει η βράβευση των συμμετεχόντων στην 84η ΙΠΠΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ανδραβίδας και την απονομή επάθλων και μεταλίων καθώς και τιμητικών πλακετών στους συμμετέχοντες ανά τα χρόνια της Ιππικής έκθεσης βραβευθέντων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 7.30 μμ θα ψαλλει ο μεγάλος εορταστικός Εσπερινός για την εορτή της Αγίας Σοφίας και θα ακολουθήσει η περιφορά της Εικόνας.  Η βραδιά θα κλείσει με μουσική εκδήλωση στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Δευτέρα με τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας όπου 21.00-22.00 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μαχητικών τεχνών από τον σύλλογο πολεμικών τεχνών ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με ζωντανή ορχήστρα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα, ενώ την Δευτέρα ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Σοφίας ο αρχαιολογικός χώρος του ομώνυμου μνημείου θα παραμείνει ανοιχτός από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα υπό την αιγίδα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος