FOLLOW US: facebook twitter

«Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» απόψε στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 11-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

paixnidi-erota-tuxis-dipethe-patras

Θεατρική παράσταση από το  ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ σε μια συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών με το ΝΠΔΔ του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας συνεχίζουν για δεύτερη χρονια τη συνεργασία τους και στηρίζουν το Άρμα Θεσπιδος, το θεραπευτικό θέατρο που φτάνει στον απλό λαό, με ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ του Μαριβώ. Η παράσταση θα δοθεί απόψε το βράδυ στις 8, στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ Λεχαινών. Μια παράσταση ιδιαίτερη που έχει εισπράξει πολύ καλές κριτικές και που αξίζει να δούμε, καθώς πρόκειται για ένα για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.

Είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν  οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα  την πραγματική ταυτότητα του άλλου.

paixnidi-erota-tuxis-dipethe-patras2

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Χ. Στρέπκος σημειώνει για το έργο:
«Για να ζωντανέψουμε την ροκοκό  ατμόσφαιρα του έργου, οι ηθοποιοί ασκήθηκαν σε τεχνικές της Comedia dell’Arte και στην  grammlote.  Την ιδιαίτερη αυτή «εκφραστική» γλώσσα  της Comedia όπου οι «θεατρίνοι»  μιλάνε ακαταλαβίστικα και παντομιμικά αλλά γίνονται απόλυτα κατανοητοί από το κοινό. Με αυτοσχεδιασμούς και στυλιζάρισμα προσπαθήσαμε να τονίσουμε το Marivaudage, το έντεχνο  δηλαδή στυλ γραφής των διαλόγων του Μαριβώ, όπου  με επιτήδεια και πνευματώδη λογοπαίγνια οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των αισθημάτων τους στο κοινό. Αντιμετωπίσαμε «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» πάνω  απ’ όλα ως  παιχνίδι…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος