FOLLOW US: facebook twitter

Το… πάθημα τους έγινε μάθημα!

Ημερομηνία: 28-10-2016 | Συντάκτης:

suskepsi-28parelasi

Σύσκεψη χθες για να αποφευχθούν τα φαινόμενα της 25ης Μαρτίου με καλύτερο συντονισμό

Να συντονιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την διοργάνωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου με στόχο την αποφυγή των καταστάσεων που συνέβησαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, επιχείρησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στον Πύργο. Χθες το πρωί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου έγινε σύσκεψη για το λόγο αυτό και πλέον όλα δείχνουν πως μόνο ο καιρός θα κρίνει τη διεξαγωγή ή όχι της σημερινής παρέλασης στον Πύργο. Τα όποια μπερδέματα μεταξύ αρμοδιοτήτων και διαδικασιών φαίνεται πως ξεπεράστηκαν και μένει να αποδειχθεί πως η εμπειρία του περασμένου Μαρτίου δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από μια κακή παρένθεση. Έτσι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής, οι προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ.κ. Ζεύλας και Δημητρέλος, ο υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής κ. Ζάγκλης και ο υποδιοικητής της 117 ΠΜ κ. Κουρουμάνης.

Το θέμα της δεξίωσης που κάθε φορά παραθέτει ο δήμαρχος στο χρόνο ανάμεσα στην κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση, φαίνεται πως διευκρινίστηκε αφού θα γίνει χωρίς όμως δεσμευτικό χαρακτήρα για τους επίσημους, για να μην υπάρξουν εκεί καθυστερήσεις. Ο κ. Λιατσής αφού επαίνεσε την πρωτοβουλία του κ. Γεωργιόπουλου για τη σύσκεψη αυτή τόνισε πως όλα ρυθμίστηκαν και είπε πως «…σε αυτές τις χρονικές στιγμές οι προσκεκλημένοι θα είναι στις θέσεις τους. Έχει παραληφθεί η δεξίωση στο δημαρχείο η οποία θα γίνει υπό την εξής έννοια. Όποιος θέλει στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην κατάθεση των στεφάνων και την παρέλαση και θελήσει να έρθει στο δημαρχείο, θα έρθει και με δική του ευθύνη, αν βρέχει ή δεν βρέχει θα πάει στην εξέδρα» είπε ο κ. Λιατσής και σχολίασε πως «…αυτή τη σύσκεψη που είχαμε σήμερα (σ.σ. χθες), να την έχουμε αμέσως μετά την παρέλαση για να προσδιορίσουμε εφόσον είναι αναγκαίο να γίνονται παρελάσεις, την παρέλαση την επόμενη που υποσχόμαστε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είναι τέλεια».

Φέτος θα διορθώσουμε τα όποια προβλήματα

Ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε στις δηλώσεις του ότι «…η περσινή διαδικασία έτσι όπως κατέληξε χωρίς να θέλω να πω με σκοπιμότητες,  ευθύνες και αρμοδιότητες τις οποίες κάποιος έχει και κάποιος δεν έχει. Θέλω να το αντιπαρέλθω αυτό, δε νομίζω πως υπήρχε καμία σκοπιμότητα και οι καιρικές συνθήκες και άτυχες ενδεχομένως εκτιμήσεις οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα το οποίο κανένας δεν το επιθυμούσε. Φέτος είμαστε εδώ για να διορθώσουμε τυχόν προβλήματα, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που τα καιρικά φαινόμενα προοιωνίζονται δυσμενή. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο, υπάρχει όμως πιθανότητα βροχής. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να αποφύγουμε οποιοδήποτε αλαλούμ αρμοδιοτήτων ή συναρμοδιοτήτων ή παρεμβολής αναρμοδίων σε οποιαδήποτε διαδικασία και εξέλιξη» τόνισε. «Την αρμοδιότητα την έχει η περιφέρεια και αυτή θα πάρει την τελική απόφαση για το τι θα γίνει ακριβώς, αν οι καιρικές συνθήκες δυσκολέψουν την διεξαγωγή της παρέλασης. Σε κάθε περίπτωση όμως η ανταλλαγή απόψεων και η συμβουλή και η συμβολή στην όποια απόφαση εμείς πάρουμε για την διεξαγωγή της παρέλασης και κυρίως των θεσμικών εκφραστών της μαθητικής κοινότητας για εμάς είναι απαραίτητη προκειμένου να καταλήξουμε στην τελική μας απόφαση. Θα έχουμε επικοινωνία αύριο αν το επιβάλουν οι συνθήκες και θα είμαστε πανέτοιμοι για την όποια εξέλιξη. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά τα παιδιά θα μπορέσουν να παρελάσουν μπροστά στους γονείς τους, μπροστά στο κοινό» είπε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος