FOLLOW US: facebook twitter

«Το ξέρατε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα…»

Ημερομηνία: 27-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

olympia-ekpaideyt-programma

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 15 φοιτητών στην Ολυμπία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για τις εκδηλώσεις της φωτιάς

Με θεματικές εκπαιδευτικές περιηγήσεις και ξεναγήσεις στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας από τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας στις 20,21 και 23 Οκτωβρίου 2016, που συμμετείχε με μια σειρά δράσεων στην πανελλαδική δράση “Περιβάλλον και Πολιτισμός”, που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Θέμα της δράσης για το 2016 ήταν η φωτιά, με τίτλο “Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς”, ενώ ειδικά για την Αρχαία Ολυμπία οι δράσεις έφεραν τον επιμέρους τίτλο «Γνώριζες ότι η Ολυμπιακή Φλόγα…».

olympia-ekpaideyt-programma2

Οι θεματικές αυτές περιηγήσεις σε επιλεγμένα μνημεία του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου της Ολυμπίας σχετίζονταν με την καταγωγή και την ιστορία του υπέρτατου συμβόλου του σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος.Έτσι, στο πλαίσιο της εκστρατείας επικοινωνίας σε εθνικό επίπεδο από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού την Κυριακή 23 Οκτώβρη, εφαρμόστηκε  το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο  Αρχαιολογικό  μουσείο της Ολυμπίας , με τίτλο ” το ξέρατε ότι η ολυμπιακή φλόγα σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία με την συμμετοχή 15 ξένων φοιτητών και τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο στο ρόλο του εκπαιδευτή. Μαθητές και δάσκαλος, είχαν μια εξαιρετική συνεργασία.

olympia-ekpaideyt-programma3

Αμφότεροι αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες, ενώ ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι « Αυτοί οι άνθρωποι από όλη την υφήλιο, σύντομα θα γίνουν  ειδικοί στις ολυμπιακές μελέτες, παιδαγωγικής και  οργάνωσης των Ολυμπιακών Γεγονότα! Χαίρομαι που συνέβαλα με αυτόν τον τρόπο στις σπουδές τους!»

olympia-ekpaideyt-programma1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος