FOLLOW US: facebook twitter

Το… μυστικό της αιωνιότητας!

Ημερομηνία: 07-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

papadopoulou-eleni

– Τα’ μαθες τα νέα Μαριγούλα; Μεγάλες… επιτυχίες είχαμε στο eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους!

– Τα΄μαθες τα νέα Ασημούλα; Το… 2060 που θα βλέπουμε τα… ραδίκια ανάποδα και θα μας έχουνε φυτέψει στο χώμα, θα κλείσει η… ελάφρυνση του χρέους για να οδηγούμε λέει ο Ρένγκλινγκ σε «αθροιστική μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ το 2060»! Τρομερή επιτυχία λέμε! Δηλαδή σε… 44 χρόνια από σήμερα! Κι επειδή αυτό θέλω να το ζήσω, σκέφτηκα να κάνω αίτηση στον… Άγιο Πέτρο μήπως και μου κάνει τη χάρη να με αφήσει ακόμα ζωντανή… μισόν αιώνα και να αργήσει λίγο να καλέσει την κλάση μου! Ακόμα και στα… 100 μου χρόνια, αν ως τότε δεν έχουμε περάσει τα… 20 μνημόνια, θα μπορέσω να πάρω ανάσα! Την ύστατη! Κι ως τότε οι… θεσμοί θα έρχονται, θα ξανάρχονται, θα αλλάζουν πρόσωπα και κυβερνήσεις, η μισή Ελλάδα θα έχει αφανιστεί από τη φτώχεια ή θα έχει μεταναστεύσει!

– Και τότε γιατί… πανηγυρίζουνε ορισμένοι;

– Γιατί έχουνε κάνει κι εκείνοι αίτηση στον… Άγιο Πέτρο για παράταση ζωής!! Το μυστικό της αιωνιότητας σήμερα είναι η… αναμονή για την ελάφρυνση του χρέους! Δεν το κατάλαβες ακόμα; Τόσα χρόνια επιστήμονες και ειδικοί αλλά και αυτόκλητοι σωτήρες εκπρόσωποι διαφόρων θρησκειών, παλεύουνε να βρούνε αυτό το έρμο μυστικό και μόλις τώρα… αποκαλύφθηκε! Μένει να ανακαλύψουν και το… ελιξίριο της νεότητας για να… καβατζάρουμε αυτόν τον μισό αιώνα αναμονής και να μην είμαστε τελείως κούσαλα! Λες να έχει κάνει αντίστοιχη αίτηση παράτασης ζωής και ο Σόιμπλε με την ελπίδα να… μην επιτευχθεί η ελάφρυνση του χρέους για να πανηγυρίσει;

– Αυτός δε έχει ανάγκη, ακόμα κι αν του εγκριθεί η παράταση και ο Άγιος Πέτρος του δείξει την ευσπλαχνία του! Εμείς να δω  πως θα τη βγάλουμε μωρέ καθαρή μέχρι το 2060  με 350 ευρώ σύνταξη που περνώντας τα χρόνια θα μειώνεται κι άλλο; Από… ασιτία θα πάμε και γεράματα δεν θα προλάβουμε να ζήσουμε φιλενάδα! Γι αυτό ας  βγάλουμε πρώτα τα φετινά…. Χριστούγεννα και βλέπουμε!

– Α! δεν θέλω απαισιόδοξες σκέψεις Ασημούλα, σκέψου τουλάχιστον ότι δεν ζεις στη Βόρεια Κορέα γιατί αν ήσουνα γυναίκα του Κιμ, μπορεί να ήσουνα τώρα κι εσύ… εξαφανισμένη! Τουλάχιστον τώρα που είσαι συνκρέβατη του Κοσμά δεν κινδυνεύεις! Εκτός πια κι αν μουρλαθεί κι εκείνος και σε… εξαφανίσει για να σε κληρονομήσει!

– Τι να κληρονομήσει, το ένα στρέμμα λόγγο με τα πενήντα γίδια που μου΄δωσε προίκα ο πατέρας μου; Άμα είναι να μπει σε πονηρές σκέψεις να του τα χαρίσω από τώρα, αλλιώς να τα δωρίσω για την ελάφρυνση του χρέους ! Μήπως να στείλω επιστολή στον Αλέξη για τη δωρεά να γλιτώσω κι από τον ΕΝΦΙΑ που μου το χρεώνει με αντικειμενική αξία τριώροφου στην πόλη; Αλλά αυτοί που κάνουν τις χρεώσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, ούτε ξέρουν κατά που πέφτει το χωριό και κυρίως κατά που πέφτει ο λόγγος! Εδώ είμαι σχεδόν σίγουροι ότι οι ξιπασμένοι τύποι του Eurogroup δεν ξέρουνε ούτε κατά που πέφτει η… Ελλάδα! Κι αν έτυχε να πέρασαν και μια φορά, είδαν μόνο την Ακρόπολη και τον… Αστέρα Βουλιαγμένης και νομίσανε ότι οι Έλληνες είναι…  πλούσιοι! Που να φανταστούνε ότι εμείς εδώ δεν τρώμε  κάθε μέρα… σολομό αλλά μέρα παρά μέρα, φακές και φασολάδα;  Ας τους πάνε μια φορά στα συσσίτια στην Αθήνα, για να καταλάβουν και να σταματήσουν την «καραμέλα» της νέας λιτότητας και των νέων περικοπών! Άει σιχτίρ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot