FOLLOW US: facebook twitter

Το μουσείο Μπελογιάννη ζωντανεύει

Ημερομηνία: 22-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

mpelogianni-mouseio-erfasies-programma-tsipra6

Τελικές εργασίες πριν τα εγκαίνια της Δευτέρας- Το πρόγραμμα Τσίπρα και εγκαινίων

Κλιμάκιο της Βουλής των Ελλήνων με επικεφαλής την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Ελένη Δρούλια, βρίσκεται από χθες στην Αμαλιάδα για την τελευταία φάση της προετοιμασίας του Μουσείου Μπελογιάννη. Στα εγκαίνια της ερχόμενης Δευτέρας παρουσία του Πρωθυπουργού και άλλων κοινοβουλευτικών, αναμένεται να είναι όλα στην εντέλεια και ήδη η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος που έζησε ο μεγάλος αγωνιστής της Αριστεράς είναι πολύ εντυπωσιακός. Οι τοίχοι έχουν επενδυθεί με φωτογραφίες της εποχής του Νίκου Μπελογιάννη, οι προθήκες έχουν πάρει τη θέση τους και πλέον ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των αντικειμένων που σχετίζονται με την ιστορία του «Ανθρώπου με το γαρύφαλλο».

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε στο χώρο των εργασιών όπου είχε επαφές με τους εκπροσώπους της Βουλής που στήνουν την έκθεση, όπως και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «… είμαστε σε οργασμό για να τελειώσει το Μουσείο μέχρι την Παρασκευή. Τουλάχιστον εμένα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου, δεν περίμενα να είναι τόσο ωραίο, η τοποθέτηση των πραγμάτων και γενικότερα η έκθεση που θα γίνει. Πιστεύω ότι θα βγει κάτι καλό και είμαι αισιόδοξος. Έχουν έρθει όλα τα αντικείμενα. Είναι εδώ η διευθύντρια της βιβλιοθήκης της Βουλής η κα Ελένη Δρούλια, η οποία έχει και το γενικό πρόσταγμα, μαζί με τον κ. Γιάννη Μετζικώφ και τους συνεργάτες του και τον ιστορικό κ. Στάθη Κουτρουβίδη και εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ για να τελειώσουν έγκαιρα την τοποθέτηση των εκθεμάτων».

tsipras

Το πρόγραμμα των εγκαινίων

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας που θα συνοδεύεται από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και υπουργούς, όπως και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα φτάσουν λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι. Στις 12 μμ θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Νίκος Μπελογιάννης», ενώ στις 12.30 μμ θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί έξω από το Μουσείο. Πρώτος ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρηστός Χριστοδουλόπουλος, έπειτα ο γιος του μεγάλου αγωνιστή Νίκος Μπελογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τέλος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

koutsoumpas

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, οι υπουργοί που θα συνοδεύουν, οι βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, ο Δήμαρχος Ήλιδας και λίγα ακόμα στελέχη, καθώς και εκπρόσωποι του χωριού Μπελογιάννη της Ουγγαρίας, θα ξεναγηθούν στο χώρο της μόνιμης έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης». Έπειτα ο Δήμαρχος Ήλιδας θα παραθέσει δεξίωση στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο. Να σημειωθεί πως η εκδήλωση θα καλυφθεί ζωντανά από την ΕΡΤ και το Κανάλι της Βουλής. Παραμένει για την ώρα άγνωστο αν κατά την παρουσία του στην Ηλεία, ο κ. Τσίπρας συμμετάσχει σε άλλες δράσεις ή επισκεφθεί άλλους χώρους.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1490168328334-9af250fe-9052-0″ include=”21326,21325,21324,21323,21322,21321,21320,21319,21318″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot