FOLLOW US: facebook twitter

Το λιμάνι της Κυλλήνης στον «πράσινο» χάρτη – Αυτοψία από την Lloyd’s Register

Ημερομηνία: 15-10-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”73324″ img_size=”full”][vc_column_text]Λίγο πριν από την ολοκλήρωση ενός μεγάλου και πρωτοποριακού περιβαλλοντικού έργου, βρίσκεται το λιμάνι της Κυλλήνης. Η ηλεκτροδότηση των πλοίων μέσα από το πρόγραμμα ELEMED αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη ναυτιλία και η Ηλεία πρωτοπορεί με την εφαρμογή του στην Κυλλήνη. Την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι βρέθηκαν για επιθεώρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού εκπρόσωποι της εταιρίας Lloyd’s Register, που είναι οι Συντονιστές του προγράμματος ELEMED. Ο λυόμενος οικίσκος με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό έχει τοποθετηθεί στο χώρο του λιμανιού και απομένουν να τοποθετηθούν οι ρευματολήπτες των πλοίων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε ότι «… η Κυλλήνη μέσω του Elemed Project θα συμμετάσχει στο Energy Global Awards 2018 και έχουμε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, καθώς πλέον η προβολή είναι σε παγκόσμιο βεληνεκές. Θεωρείται ένα από τα πιο καινοτόμα έργα της Ευρώπης αυτή στη στιγμή, όχι μόνο σε κλίμακα μικρής πόλης, αλλά και σε κλίμακα έργου. Τα αντίστοιχα έργα στην Ευρώπη είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μιλάμε για ένα πράσινο έργο υψηλής τεχνολογίας, το οποίο θα βοηθήσει την περιοχή και σε τοπικό επίπεδο για την απογείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και του θορύβου. Ο διαγωνισμός που έγινε με τις καλύτερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το μόνο που απομένει είναι κάποια ειδικά καλώδια από τη Γερμανία, που πιστεύω θα μας τα προμηθεύσει όντος του μήνα η εταιρία με την οποία έχουμε συμφωνήσει και το έργο θα είναι έτοιμο!».

Ο εκπρόσωπος της Lloyd’s Register και επιθεωρητής της εταιρίας Σταμάτης Αγγελόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του πως «… είναι ένα μοναδικό και πολύ σύγχρονο σύστημα που θα εξυπηρετήσει πολύ το λιμάνι, καθώς τα πλοίο όταν προσαράζουν δεν θα χρειάζεται να ενεργοποιούν τις γεννήτριες τους. Αυτό σημαίνει και εξοικονόμηση, αλλά και περιβαλλοντολογική μέριμνα. Είναι το πρώτο τέτοιου είδους σύστημα που θα μπει στην Ελλάδα και πρέπει να πετύχει για να ακολουθήσουν και άλλα λιμάνια το παράδειγμα της Κυλλήνης. Τον άλλο μήνα η εγκατάσταση πιστεύω πως θα είναι έτοιμη. Το επόμενο βήμα στα καύσιμα των πλοίων είναι η ηλεκτρική ενέργεια. Δεν ξέρω πότε θα συμβεί αυτό στην Ελλάδα, καθώς δεν είναι μονό θέμα θέλησης, αλλά και θέμα πολιτικής και οικονομίας. Ήδη όμως η Βόρεια Ευρώπη έχει προχωρήσει σε κατασκευές πλοίων με μπαταρίες» κατέληξε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia