FOLLOW US: facebook twitter

Το κρασί του ρεβεγιόν…

Ημερομηνία: 22-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

coq-au-vin

Εδώ και ένα χρόνο το Coq Au Vin, το νέο στέκι του Πύργου για καλό φαγητό και καλό κρασί, λειτουργεί και ως κάβα, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε κρασί από όλο τον ελληνικό αμπελώνα. Για την περίοδο των γιορτών, το Coq Au Vin σας παρουσιάζει τις ακόλουθες προτάσεις για συνοδεία του γιορτινού σας τραπεζιού.

 

  1. Λίνον ’15 , Κτήμα Σταυρόπουλου

Πλούσιο αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας Ασύρτικο σε ένα ισορροπημένο κρασί με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων που συνδυάζεται άνετα με πληθώρα ειδών φαγητού.

  1. Μαντινεία ‘15, Οινοποιία Μποσινάκη

Ένα υπέροχο κρασί με μεσαίας έντασης αρώματα πράσινου μήλου και άνθεων, χαρακτηριστικό του τριαντάφυλλο. Στόμα με ζουμερή οξύτητα και ισορροπία με πολύ όμορφη επίγευση . Απολαύστε το με φίλους και ποικιλία τυριών.

  • Κυδωνίτσα ‘15, Οινοποιία Μονεμβασιάς

Υπέροχος οίνος όπου επικρατεί το φινετσάτο άρωμα κυδωνιού και ώριμου αχλάδιού σε ένα πλούσιο σώμα με ευχάριστη οξύτητα και φρεσκάδα. Συνοδεύει εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινά ή κρέατα με λευκές σάλτσες.

  1. Φειδίας ’12 Magnum, Κτήμα Ολύμπια Γη

Η Magnum (1,5 lt) εκδοχή του κρασιού από την Αρχαία Ολυμπία με τις  ποικιλίες του Αγιωργήτικου και Merlot που βγάζει τις κλασσικές του μυρωδιές ώριμων κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών όπως βανίλιας αλλά σε μια ισορροπία σώματος και τανινών που συναρπάζει. Συνδυάστε το άφοβα με πικάντικα κοκκινιστά πιάτα.

  1. Αντάρης ‘14, Κτήμα Μερκούρη

Κρασί όπου κυριαρχεί η τοπική μας ποικιλία Αυγουστιάτης μαζί με Mourverde απο τον Ροδανό. Ξεχωρίζει για το βαθύ πορφυρό χρώμα και την βελούδινη αίσθηση στο στόμα με έντονα τα φρέσκα κόκκινα και μαύρα φρούτα. Απολαύστε το με καλή παρέα και ψητό κρέας!

 

  1. Old Roots Ξινόμαυρο ‘12, Κτήμα Τάτση

Ένας από τους παλαιότερους αμπελώνες της Γουμένισσας και το μεράκι των αδερφών Τάτση για την ιδιαίτερη ποικιλία Ξινόμαυρο δίνουν αυτό το γεμάτο κρασί με αρώματα φραγκοστάφυλο, βύσσινο και κανέλα. Συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα.

 

  • Vinsanto ‘10, Santo Wines

Ο τέλειος συνδυασμός της γλυκύτητας των υπερώριμων σταφυλιών με την οξύτητα του Ασσύρτικου δίνει αυτό το κομψό και απολαυστικό γλυκό κρασί. Απολαύστε τις νότες μελιού και αρώματα σταφίδας που βγάζει αυτός ο ιδιαίτερος πρωταγωνιστής του ελληνικού αμπελώνα μετά το φαγητό δίπλα από το τζάκι!

 

Καλές Γιορτές!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot