FOLLOW US: facebook twitter

Το επόμενο δίμηνο ανοίγουν οι ΤΟΜΥ για τους πολίτες

Ημερομηνία: 21-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”15042″ img_size=”full”][vc_column_text]Τις πόρτες τους στους πολίτες θα ανοίξει το επόμενο δίμηνο το ένα τρίτο των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Για να γίνει αυτό το υπουργείο Υγείας τρέχει να ολοκληρώσει άμεσα τις τυπικές διαδικασίες πρόσληψης γιατρών και λοιπού προσωπικού η προκήρυξη για τις θέσεις των οποίων έκλεισε την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, λόγω μειωμένης συμμετοχής γενικών γιατρών για την περιφέρεια και τις άγονες περιοχές, θα επαναπροκηρυχθούν ξανά, σύντομα, οι μισές θέσεις, αφού δεν πληρώθηκαν. Συγκεκριμένα για 1.190 θέσεις γιατρών, κατατέθηκαν 583 αιτήσεις.

Παράλληλα διαμορφώνονται οι 70-75 ΤΟΜΥ των 100-150 τετραγωνικών μέτρων, ενώ αναζητούνται σε συνεργασία με τους δήμους οι υπόλοιποι χώροι.

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων επισήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίστηκαν πρόσφατα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot