FOLLOW US: facebook twitter

Το Ειρηνοδικείο Πάτρας «κούρεψε» κατά 65% δάνειο άνεργης μητέρας

Ημερομηνία: 09-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ανάσα για μια άνεργη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου της Πάτρας, που κούρεψε δάνειο ύψους 138.000 ευρώ και έτσι διασφαλίστηκε η κύρια κατοικία, η οποία κινδύνευε να χαθεί στην περίπτωση, που δεν ήταν θετική η απόφαση του δικαστηρίου. Ουσιαστικά τα χρέη της, ύψους 138.000 ευρώ διαγράφονται κατά 89.500 ευρώ (65%) και θα πληρώσει στην τράπεζα 48.500 ευρώ. Η αποπληρωμή θα γίνει με το ποσό των 130 ευρώ μηνιαίως για 20 χρόνια και μάλιστα σε μια 5ετία από την απόφαση.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η δικηγόρος της δανειολήπτριας, Παναγιώτα Σίδερη σημείωσε ότι «είναι μια δίκαιη απόφαση του δικαστηρίου και ρυθμίστηκε η οφειλή. Να αναφέρω ότι η αιτούσα είναι άνεργη σήμερα και ο μοναδικός μισθός είναι του συζύγου, ο οποίος δουλεύει στην Σάμο και νοικιάζει εκεί σπίτι. Η γυναίκα είναι μόνη της στην Πάτρα με ένα ανήλικο παιδί, οπότε είναι μια μεγάλη ανάσα και ανακούφιση για το νοικοκυριό αυτό».

Όπως ανέφερε η ίδια στο δικαστήριο οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι τεράστιες και τα χρήματα δεν επαρκούσαν για την αποπληρωμή του δανείου. Έτσι το Ειρηνοδικείο Πατρών έκρινε λόγω του χαμηλού ύψους των εισοδημάτων της οικογένειας, με δυο μισθώματα και ανήλικο παιδί, έπρεπε να γίνει συνδυασμός των δυο δανείων, που είχε από διαφορετικά τραπεζικά υποκαταστήματα και να εξαιρεθεί από την εκποίηση η κύρια κατοικία, η οποία ήταν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, που είχε.

«Το θέμα δεν είναι να βγει μια δίκαιη απόφαση και να κουρευτεί ένα δάνειο, αλλά να μπορεί ο δανειολήπτης να πληρώνει κιόλας. Θα πάρουν μια ανάσα 5 χρόνια και μετά θα κληθούν να πληρώνουν μηνιαίως 130 ευρώ. Είναι ένα ποσό, το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να ανταποκριθεί το μέσο νοικοκυριό» επισήμανε η κ. Σίδερη. Βεβαίως αυτή δεν είναι η μοναδική θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Πάτρας για κούρεμα δανείου, καθώς και στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες δικαστικές αποφάσεις.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος