FOLLOW US: facebook twitter

«Το δικό μας σκιάχτρο λαχταρά να πετάξει»

Ημερομηνία: 11-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

theatriki-omada-amaliada2

Πρεμιέρα σήμερα για «το όνειρο του σκιάχτρου» από την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

– Συνέντευξη τύπου από τους συντελεστές της παράστασης, τον «Ηλείο» και την Κοινωφελή του δήμου Ήλιδας

– Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Στο θεατρικό σανίδι του Λαζαράκειου, ανεβαίνει από σήμερα στις 7.15 το απόγευμα, η θεατρική ομάδα Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, που παρουσιάζει το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου» σε σκηνοθεσία του Χάρη Κότσιφα, μια καλοδουλεμένη και καλοστημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους που θα αγαπηθεί πολύ.  Στην παράσταση πέραν των ηθοποιών, παίζουν και πέντε παιδιά που έχουν την ευκαιρία με τον τρόπο αυτό να μυηθούν στη μαγεία του  θεάτρου. Οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Βιλβιοθήκης Αμαλιάδας θα δοθούν: Παρασκευή και Σάββατο- Κυριακή  11-12-   Νοέμβρη ώρα 19:15 και Κυριακή 13 Νοέμβρη ώρα 11:00
*Παρασκευή και Σάββατο- Κυριακή 18-19 Νοέμβρη ώρα 19:15 και Κυριακή 20 Νοέμβρη ώρα 11:00

Ενόψει της σημερινής πρεμιέρας της θεατρικής ομάδας, οι συντελεστές της παράστασης μας έβαλαν χθες στο κλίμα της παράστασης και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Αμαλιάδα, μαζί με εκπροσώπους του δήμου Ήλιδας και του Ηλείου. Εκ μέρους του δήμου Ήλιδας παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Μάκης Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του «Ηλείου»  Αλέξης Μανωλόπουλος και εκ μέρους της θεατρικής ομάδας ο σκηνοθέτης Χάρης Κότσιφας και οι  ηθοποιοί  Ναντίν Αλιμάντι και Στάθης Κοτσύφης.

Ο κ. Κότσιφας αναφέρθηκε στην παράσταση και στην επιλογή του έργου «το όνειρο του σκιάχτρου», τονίζοντας ότι μπορεί τα σκιάχτρα να τα στήνουν μοναχά για φόβητρο των ελευθέρων πουλιών γιατί αυτός είναι ο προορισμός τους, όμως το σκιάχτρο του Ευγένιου Τριβιζά εμφανίζεται σε ένα αστικό περιβάλλον μέσα από την παράσταση, γιατί είναι πολύ διαφορετικό, είναι «τα θέλω μας και τα όνειρά μας».

theatriki-omada-amaliada

 «Τα όνειρα δεν σκοτώνονται…»

 «Το δικό μας σκιάχτρο  άλλα λαχταρά. … θέλει να κινηθεί, να πετάξει, να υπάρξει, να δράσει ,να αγαπήσει και ν αγαπηθεί! Και τα πουλιά παίρνουν  το µήνυµά του.  Αισθάνονται την κρυφή ελπίδα του σκιάχτρου και το  βοηθούν να πετάξει… γιατί τα όνειρα δεν σκοτώνονται ..νομίζουν κάποιοι ότι τα σκοτώνουν! Έτσι τους φαίνεται! Δεν πεθαίνουν τα όνειρα… Μόνο που πετάνε ψηλά..γιατί ο ουρανός είναι απέραντος.»

Ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε τα παιδιά της θεατρικής ομάδας που βοήθησαν όπως είπε με την ψυχή τους « για το δικό μας πέταγμα, ήταν πολλοί και τους ευχαριστούμε όλους αυτοί που βοήθησαν για να τα καταφέρουμε». Κάλεσε δε, μικρούς και μεγάλους να έρθουν να δουν την παράσταση «για να βοηθήσουμε το κάθε ‘ασάλευτο’ σκιάχτρο να αποκτήσει φτερά και να πετάξει και να πετάξουμε κι εμείς μαζί του». Παράλληλα ο κ. Κότσιφας ενημέρωσε για την συμμετοχή της θεατρικής τους ομάδας στις εκδηλώσεις του θεατρικού Νοέμβρη στην Παραμυθιά, όπου εκπροσωπείται η Αμαλιάδα και ο δήμος ήλιδας με την δική τους συμμετοχή και τόνισε ότι θεωρεί ότι είναι μεγάλη τιμή όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για την πόλη της Αμαλιάδας. Τέλος ευχαρίστησε τον «Ηλείο» για την υποστήριξη και την Κοινωφελή του δήμου Ήλιδας στην οποία θα προσφέρουν τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν αντί εισιτηρίου για την παράσταση, για να ενισχυθούν άποροι συμπολίτες τους, όπως και όλους τους χορηγούς.

Οι ηθοποιοί της παράστασης αναφέρθηκαν στα συναισθήματα που τους γεννά η παράσταση του σκιάχτρου, τονίζοντας ότι έχουν ζήσει υπέροχες στιγμές όλο το διάστημα της προετοιμασίας και ότι πραγματικά νοιώθουν ότι κάνουν θέατρο για την ψυχή τους και κάλεσαν μικρούς και μεγάλους στην παράσταση γιατί τα μηνύματα που περνά ο Ευγένιος Τριβιζάς πρέπει να τα εισπράξουν όλοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Ήλιδας, ευχαρίστησε για την συνεργασία την  θεατρική ομάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία να τους προσφέρει τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν αντί  εισιτηρίου από τους θεατές, ενώ ο κ. Μανωλόπουλος εξήρε την  συγκεκριμένη πρωτοβουλία της θεατρικής ομάδας «να αποφασίσει να χάσει τα χρήματα του εισιτηρίου δείχνοντας στην πράξη σε όλους εμάς τον δρόμο προς την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και τον ανθρωπισμό, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.»

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία:  Χάρης Κότσιφας

Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Τσουμπελή, Ελένη Σκορδίλη

Σκηνογράφος: Διονύσιος Κοροντζής

Εκτέλεση σκηνικού: Διονύσης Κομποστιώτης, Διονυσία Γιαννοπούλου, Σταμάτης Καμπάνταης, Νάντια Κότσιφα, Μαρία Καραχάλιου

Κουστούμια: Γιάννα Γούναρη, Νάντια Κότσιφα, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Έλενα Χριστοπούλου, Μαρία Καραχάλιου

Κατασκευές: Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Μουσική – Ενορχήστρωση: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Τζίμης Τσαουσάκης

Επεξεργασία ήχου: Γεράσιμος Λούντζης

Χορογραφίες: Ελισάβετ Πέλκα

Μακιγιάζ: Νάντια Κότσιφα, Έλενα Χριστοπούλου

Φωτογραφίες:  Γιώργος Χαλικιάς, Γεράσιμος Λούντζης, Δημήτρης Κομποστιώτης, Αγγελική Κουνέλη

Ήχος – Φώτα: Γιάννης Αποστολόπουλος

Αφίσα: Ανδρέας Κοροντζής

Επιμέλεια προγράμματος: Ελένη Σκορδίλη, Παντελής Πανδής


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος