FOLLOW US: facebook twitter

Τον Αύγουστο «Ένα φεγγάρι αλλόκοτο μου γνέφει…»

Ημερομηνία: 02-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34813″ img_size=”full”][vc_column_text]Καλοδεχούμενος για το πόπολο ο βασιλιάς του καλοκαιριού. «Αύγουστε καλέ μου μήνα, να’ σουν δυο φορές το χρόνο» εύχεται για τον μήνα που «τρέφει τους έντεκα».

Βλέπετε, ο μήνας της Παναγιάς- για μας τους Ορθόδοξους- τα προσφέρει όλα σε αφθονία. Σιτάρι, καλαμπόκι, σταφίδα, σύκα, καρύδια, φρούτα και λαχανικά.

Μα και η φύση αυτό το μήνα διάλεξε να στέλνει τα μελτέμια της και να μας προσφέρει δροσιά και ανακούφιση τις μέρες που ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο.

Με το όχι άδικα φημισμένο φεγγάρι του και την πανσέληνο που σαν ξεκινά το σεργιάνι της στον ουρανό και λίγο πριν τη δύση της, να παίρνει κάτι από το χρώμα της πορφύρας.

Με τις νεράιδες και τα ξωτικά- όπως πιστεύουν σε πολλές νησιωτικές περιοχές- να πλημμυρίζουν την νύχτα της Αυγουστιάτικης πανσελήνου τα δάση για να σκορπίσουν τον έρωτα σε ότι αγγίξουν με το ραβδί τους και να φεύγουν προτού ξημερώσει, μαγεμένες και οι ίδιες, μοιράζοντας λήθη και συγχώρεση. Μα και τις μάγισσες που όπως λέγεται στα χωριά της Ηπείρου, λούζουν τα μαλλιά τους σε κρυστάλλινα νερά και κατεβάζουν το Αυγουστιάτικο φεγγάρι για να κλέψουν λίγη από την πολύτιμη φεγγαρόσκονη του που γιατρεύει τις κοπελιές και έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τα πάντα.

Κι αν τελικά οι νεράιδες, τα ξωτικά και οι μάγισσες κυκλοφορούν ελευθερα  μόνο στα παραμύθια, το Αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι σε λίγες μέρες θα κόβει βόλτες στον ουρανό μας όλη νύχτα. Ετοιμαστείτε λοιπόν να απολαυσετε τη μαγική βραδιά. Πανσέληνος είναι και δυστυχώς θα περάσει…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot