FOLLOW US: facebook twitter

Τι να ΜΗΝ κάνεις αν είσαι νονός ή νονά

Ημερομηνία: 11-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Ένα άλλο λάθος που κάνουν πολλοί νονοί είναι να σταματάνε να πηγαίνουν δώρα στο βαφτιστήρι τους μόλις αυτό πάει στο γυμνάσιο ή το λύκειο, θεωρώντας ότι μεγάλωσε. Αυτό είναι λάθος κατά τη γνώμη μου. Ο νονός ή η νονά είναι σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του παιδιού και δεν είναι σωστό να το ξεγράφουν έτσι ξαφνικά όταν εκείνοι θεωρούν ότι είναι πια μεγάλο για λαμπάδες και δώρα. Δε λέω να πάρεις στο 14 χρονο βαφτιστήρι σου λαμπάδα Πέππα, λέω όμως ότι το να του προσφέρεις μια απλή όμορφη λαμπάδα και να το πάρεις να πάτε μια βόλτα μαζί, να μιλήσετε, να συνδεθείτε είναι πολύ σημαντικό. Και αν θέλεις είναι και λιγότερο ακριβό από την επώνυμη λαμπάδα.

Θα μου πεις, καλά πότε θα σταματήσω να του παίρνω δώρα και λαμπάδες; Πιστεύω ότι τα 18 είναι μια φυσιολογική ηλικία για να σταματήσεις εφόσον το θέλεις γιατί είναι μία ηλικία που πλέον το παιδί μπορεί να κατανοήσει γιατί το κάνεις. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να κόψεις και την επαφή με το παιδί. Προσπάθησε να είσαι δίπλα του σε όποια ηλικία και να είναι.

Κάτι άλλο που συμβαίνει συχνά είναι ο νονός ή η νονά να απομακρύνεται από το παιδί επειδή απομακρύνθηκε με τους γονείς. Σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκατασταθούν οι σχέσεις και αν δεν είναι δυνατό να αποκατασταθούν οι σχέσεις των γονέων με το νονό ή τη νονά πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αποκατασταθεί η σχέση του παιδιού με το νονό ή τη νονά του, ό,τι διαφορές κι αν έχει ο νονός με τους γονείς. Κι επειδή σε αυτό το άρθρο απευθύνομαι κυρίως στους νονούς και τις νονές και λιγότερο σε γονείς, πρέπει εσείς να κάνετε το πρώτο βήμα. Και το δεύτερο και το τρίτο και όσα βήματα χρειαστεί.Το ότι εσείς για δικούς σας λόγους ψυχρανθήκατε με τους κουμπάρους ή τους συντέκνους όπως τους λέμε στην Κρήτη δε σημαίνει ότι πρέπει να την πληρώσει το βαφτιστήρι σας. 

Ακόμα και στην περίπτωση που οι σχέση σας με τους γονείς του παιδιού δε διορθώνεται με τίποτα και οι προσπάθειές σας πέφτουν πάνω σε τοίχο, υπάρχουν τρόποι να διατηρήσετε επικοινωνία με το παιδί ,έστω και τηλεφωνικά. Και φυσικά να στείλετε τα δώρα του με το ταχυδρομείο ή με κούριερ αν οι σχέσεις είναι τόσο τεταμένες που θέλετε οπωσδήποτε να αποφύγετε την επαφή με τους γονείς. Το ότι δεν έχετε καλή σχέση με τους γονείς του παιδιού δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία για να παραμελείτε το βαφτιστήρι σας.

Αυτά είχα να σας πω με βάση την εμπειρία μου ως νονά αλλά και μέσα από τις αναμνήσεις μου ως  βαφτιστήρι.

Πηγή: despinasstudio.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος