FOLLOW US: facebook twitter

«Της πατρίδος μου η σημαία…»

Ημερομηνία: 05-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35161″ img_size=”full”][vc_column_text]Τι σου κάνουν μερικές φορές τα «τσιτάτα». «Δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο» έγραψε το πάλαι ποτέ ο αείμνηστος Ουμπέρτο Εκο, το’ δεσα και γω κόμπο και έσπαγα τη κούτρα μου, άντε τώρα να βρεις «επεα πτερόεντα» και να γεμίσεις την έρμη τούτη στήλη.

Να’ ναι καλά όμως οι εθνοπατέρες μας. Που μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τον ένα καύσωνα να διαδέχεται τον άλλο, έσπευσαν να ανεβάσουν νέο επεισόδιο στη μόνιμη επιθεώρηση η «Ωραία Ελλάς». Με τίτλο τούτη τη φορά «της πατρίδος μου η σημαία».           

Μπήκε- θέλοντας και μη- το εθνικό μας σύμβολο στο καθημερινό κουβεντολόι και τους προβληματισμούς των παρά θιν’ αλός διαβιούντων λόγω εποχής Ελλήνων και θα πάει λέγοντας- είμαι σίγουρος- μέχρι το άνοιγμα των σχολείων και βάλε.

Εδώ που τα λέμε, με το δίκιο τους. Δεν φτάνουν σου λέει τόσα και τόσα που έχει τραβήξει η σημαία, τώρα θα τραβάει και… κλήρο.

Φαντάζεστε τώρα τι θα γίνεται σε λίγο έξω από τους σχολικούς αυλόγυρους. Βλέπω τους δασκάλους να τραβάνε των παθών τους τον τάραχο με το «στενό μαρκάρισμα» που θα τους κάνουν οι γονείς.

«Εσείς τι θα κάνετε;». «Είστε υπέρ της κλήρωσης ή όχι;». «Ποια χέρια θέλετε να κρατούν το εθνικό μας σύμβολο, των αριστούχων, των μεταναστών ή του κάθε κ@λ@φαρδου μπόμπιρα;». «Και πως θα βάλουμε εμείς τώρα τα παιδιά να διαβάζουν περισσότερο για να μη τους πάρουν άλλοι το «τρόπαιο».

Άντε τώρα ο έρμος δάσκαλος να βρει πειστικά επιχειρήματα και να τους καθησυχάζει. Κακός μπελάς τους βρήκε με τούτη την απόφαση του Γαβρόγλου.

Και εδώ που τα λέμε έχει κι ο γονιός τα δίκια του. Δεν του φτάνει που τους κατάργησαν τη «διαγωγή» τους παίρνουν τώρα και τη σημαία.

Και το «βλαστάρι» τους πως θα ξεχωρίσει μπορείς να μου πεις; Σκατά τα έκανες τα πράγματα κύριε υπουργέ μετά συγχωρήσεως…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot