FOLLOW US: facebook twitter

Της πατρίδας μου η σημαία

Ημερομηνία: 05-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”17257″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίδια μέρη…

Είναι γελοίο. Κάθε φορά που γίνεται η παραμικρή προσπάθεια να ρυθμιστεί το οτιδήποτε αφορά σε ζητήματα ή διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με την εθνική ταυτότητα ή συνείδηση και τα συμπαρομαρτούντα σύμβολα, πετάγονται ο ένας μετά τον άλλο οι μαϊντανοί της εθνικοφροσύνης προκειμένου να υπερασπιστούν τα ιδανικά της πατρίδας.

Στην πραγματικότητα το μόνο που με χαρακτηριστική γραφικότητα επιχειρούν να υπερασπιστούν είναι την πάρτη τους και συγκεκριμένα την (εντός πολλών εισαγωγικών) πολιτική τους ύπαρξη. Για τα ψηφαλάκια γίνεται ο καυγάς παιδιά! Σας πήραν χαμπάρι όλοι πια. Δεν πουλάνε πλέον οι ψευτοπατριώτες και οι εθνικιστικές υστερίες. Η ελληνική κοινωνία έχει ήδη (ξε)περάσει εδώ και καιρό τη φάση του καρατζαφυρερισμού.

Όποιος γουστάρει τέτοια, μπορεί να περάσει κατευθείαν στο στρατόπεδο των φασιστοβαρβάρων. Δεν χρειάζεται μεσάζοντες. Αλλά βλέπεις, σε μία αγορά κάποιοι επιμένουν να πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος για όλους. Συνεπώς, όταν το θέμα είναι να ορίζονται με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες στα δημοτικά σχολεία, οι μαλακοί φασίστες και λοιποί φασίζοντες αξιώνουν να καταγραφεί το όνομά τους στους σφόδρα ενάντιους ή έστω στους έντονα διαφωνούντες.

Όπως πολύ σωστά αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας μετά τον «σάλο» που δήθεν προκλήθηκε, «για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους».

Πόσο πιο πιστοί στην αρχή της ελληνικότητας με βάση την μετοχή στην ελληνική παιδεία; Ψιλά γράμματα βεβαίως για αυτούς που διεκδικούν λίγα λεπτά δημοσιότητας με κάθε κόστος, είτε μιλάμε για πολιτικά όντα, είτε για πολιτικές οντότητες. Παρεμπιπτόντως, όπως εύστοχα επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας, οι ανακοινώσεις ΝΔ και Χρυσής Αυγής, μοιάζουν υπερβολικά. Σα να έχουν γραφτεί από τον ίδιο συντάκτη. Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot