FOLLOW US: facebook twitter

Την Κυριακή το πρωί στο Κατάκολο εθελοντές δύτες καθαρίζουν το βυθό του λιμανιού!

Ημερομηνία: 04-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μια δράση με σημαντική περιβαλλοντική αξία θα γίνει την Κυριακή 6 Αυγούστου στο λιμάνι του Κατακόλου με στόχο να συγκεντρωθούν όσο πιο πολλά σκουπίδια από το βυθό της θάλασσας.

Περισσότεροι από 15 δύτες, με επικεφαλής τον εκπαιδευτή κ. Βασίλη Καλογερόπουλο, θα βουτήξουν μέσα στο βυθό και θα καθαρίσουν μια έκταση περίπου 10 στρεμμάτων- από το εστιατόριο «Καρούσος» έως και το Σκάφος του Λιμενικού- ενώ την σπουδαία αυτή εθελοντική προσπάθεια θα στηρίξουν δεκάδες εθελοντές.

Η δράση, υποστηρίζεται από το Λιμενικό Σώμα, την τοπική κοινότητα Κατακόλου, το Λιμενικό Ταμείο Πύργου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ο Φάρος».

«Πολύ ασχήμια στο βυθό…»

Η υπέροχη αυτή ιδέα, ανήκει στην κ. Αγγελική Ζάγκλαρη, η οποία ασχολείται πολλά χρόνια με το υποβρύχιο ψάρεμα και όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης- κάλεσμα, «υπάρχει πολύ ασχήμια κάτω από το απέραντο γαλάζιο και ο βυθός είναι βαθιά πληγωμένος και ανασαίνει δύσκολα… Η δράση μας δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν είχαμε την υποστήριξη του Λιμενικού Σώματος, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, της κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φάρος» τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά».

Με τη σειρά του ο κ. Βασίλης Καλογερόπουλος, εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης, επισήμανε ότι δέχτηκε με πολύ χαρά την πρόταση της κ. Ζάγκλαρη και την Κυριακή στις 10 το πρωί, θα βρίσκεται στο λιμάνι για να καθαρίσουν «το σπίτι τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος