FOLLOW US: facebook twitter

Την Κυριακή το Καρναβάλι της Αμαλιάδας: Το πρόγραμμα της εβδομάδας

Ημερομηνία: 08-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Με κέφι, ζωντάνια και χαρά, επιστρέφει το Καρναβάλι στην Αμαλιάδα με πολλές εκδηλώσεις και εκπλήξεις και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την προσεχή Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, όπου στις 3 το μεσημέρι άρματα και γκρουπ πολιτιστικών συλλόγων και σχολείων θα παρελάσουν και θα σηκώσουν στο πόδι την πόλη.  Η έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων είχε πραγματοποιηθεί από την προπερασμένη Κυριακή, την περασμένη Κυριακή έγινε το αποκριάτικο πάρτι για τα παιδιά ενώ και αυτές τις ημέρες προγραμματίζονται εκδηλώσεις.

Στις αποθήκες του ΑΣΟ υπάρχει οργασμός προετοιμασίας για τα άρματα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της κατασκευής τους και σίγουρα θα δούμε πολύ ωραία πράγματα με φαντασία και  μπόλικη σάτιρα!  Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τονίζει ότι οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις αποτελούν μια συλλογική και εθελοντική προσπάθεια που στηρίζεται στις αρχές της ομαδικότητας και της συνέργειας, με στόχο να στηριχθεί ο κορυφαίος καρναβαλικός θεσμός της Ηλείας, το Αμαλιαδίτικο καρναβάλι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των  αποκριάτικων εκδηλώσεων που ανακοίνωσε ο δήμος Ήλιδας  για την προσεχή και την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνονται τα εξής;

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

– απογευματινή ποδαράτη παρέλαση με την συνοδεία αποκριάτικης μουσικής που θα ξεκινήσει από την πλατεία Καλίτσα στις 6 το απόγευμα. Η αποκριάτικη ποδαράτη θα περάσει από την πλατεία Ανεμόμυλου, θα διασχίσει την οδό Αρχαίας ήλιδας και Καλαβρύτων και θα τερματίσει στα δικαστήρια.

2η εκπτωτική νύχτα στις 6 το απόγευμα από τα καταστήματα της Αμαλιάδας που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης από τις 6 το απόγευμα έως τα χαράματα, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ξυλοπόδαρους, καραγκιόζη και πολλές εκπλήξεις από τα μαγαζιά της Αμαλιάδας σε συνδυασμό με πολύ χαμηλές τιμές σε όλα τους τα είδη.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Από τις 11 το πρωί ξεκινάει η καθιερωμένη Μπολατοδρομία από το «Σύλλογο Φίλων ποδηλάτου Ήλιδας». Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Ανεμόμυλου και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στις 3 το μεσημέρι ξεκινάει η μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση από τον Ανεμόμυλο και καταλήγει στην πλατεία Αγίου Αθανασίου ενώ στις 7 το απόγευμα, θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου με πυροτεχνήματα και μουσικούς από τους ραδιοφωνικού παραγωγούς του ΗΛΙΔΑ 91,1 .

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Ο λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος «Οι Ρίζες» αναβιώνει παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα στην διασταύρωση Πύρρωνος και Οινομάου από τις 3 το μεσημέρι.

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου- Καθαρά Δευτέρα

Ο δήμος Ήλιδας γιορτάζει τα Κούλουμα στην πλατεία Κουρούτας με παραδοσιακά σαρακοστιανά , μουσική και χορό. Στην εκδήλωση της ημέρας συμμετέχουν το χορευτικό του δήμου Ήλιδας και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Αστρινιά» και «Έλισσα».

Φωτογραφίες: Kristo defrim Hasa


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος