FOLLOW US: facebook twitter

Τεστ ΠΑΠ για τις μετανάστριες

Ημερομηνία: 28-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ικανοποιητική η προσέλευση στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση στην δράση που οργάνωσε το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ο δήμος, στο Πολυϊατρείο Λεχαινών. Με τη συνδρομή του Δικτύου Μαιών Γαστούνης αρκετές γυναίκες – μετανάστριες έκαναν γυναικολογικό έλεγχο με Τεστ ΠΑΠ, ένας απαραίτητος προληπτικός έλεγχος για την καλή υγεία των γυναικών.

Όπως τόνισε η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δήμητρα Πανά, στόχος της δράσης αυτής είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μετανάστριες που ζουν στην περιοχή και προληπτικά να κάνουν τακτικά τον έλεγχο σε γυναικολογικά θέματα.

Η μαία του Κέντρου Φιλοξενίας Μυρσίνης Αλεξάνδρα Καλύβα, μίλησε για την αγαστή συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Γαστούνης αλλά και την σημαντική ανταπόκριση που υπήρξε από τις μετανάστριες που κατοικούν είτε στο κέντρο φιλοξενίας είτε πάλι σε περιοχές του δήμου.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ανδρέας Μίγκος τόνισε πως η αγαστή συνεργασία με τις κυρίες Τσερεμέ και Γκάμαρη από το Δίκτυο Μαιών συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα. «Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης οφείλει να προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές όχι μόνο στους Έλληνες αλλά και στους μετανάστες. Οι κυρίες Τσερεμέ και Γκάμαρη έχουν κάνει πολύ μεγάλη εθελοντική εργασία, όχι μόνο σήμερα και όχι μόνο με τους μετανάστες, αλλά σε όλα τα χωριά του δήμου μας. Είναι μια συνεργασία που θα συνεχιστεί και στο μέλλον».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος