FOLLOW US: facebook twitter

Τελικά… συμπεθερέψανε!: Εκπληκτική η παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαστούνης «Η Αρχαία Ήλις» στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων

Ημερομηνία: 10-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με την υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση «Αν δεν ταιριάζανε δε θα συμπεθεριάζανε»…  πάντρεψαν τα παιδιά τους, οι ταλαντούχοι συντελεστές του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαστούνης και Περιχώρων «Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ»,  ανοίγοντας το Σαββατοκύριακο την αυλαία των εκδηλώσεων του 6ου Φεστιβάλ Πηνειού στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων.  Μια παράσταση που είχε έντονο το στοιχείο της παράδοσης, εμπνευσμένη από το λαϊκό μας πολιτισμό.

Και τις δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή όπου δόθηκαν οι δύο παραστάσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαστούνης, το θέατρο ήταν γεμάτο και ο κόσμος απόλαυσε την ωραία τους εμφάνιση, μια παράσταση με ζωντανή ορχήστρα και χορευτικά που λόγω της υπόθεσης μας μετάφερε σε μια άλλη εποχή, γύρω στο ‘ 40, κάπου πριν τον πόλεμο όταν τέσσερις οικογένειες από διαφορετικά σημεία της χώρας,  την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, την Κρήτη και την Λευκάδα, προσπαθούσαν να παντρέψουν τα παιδιά τους και να συμπεθερέψουν! Ωστόσο λόγω των διαφορετικών τοπικών διαλέκτων, της κουλτούρας της κάθε περιοχής, υπήρχαν μεταξύ τους προβλήματα επικοινωνίας που οδήγησαν σε κωμικές καταστάσεις που στο τέλος βεβαίως ξεπεράστηκαν και.. συμπεθερέψανε! Το ωραιότατο κείμενο ήταν της Μαρίνας Βίτσου Αθανασίου, ενώ την παράσταση σκηνοθέτησε η δημιουργική ομάδα του Συλλόγου και γενικά ήταν μια δουλειά συλλογική γι αυτό και πολύ όμορφη και δημιουργική.

Την μουσική, χορευτική και καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Παναγιώτης Γώτης, ενώ η παράσταση είχε και ζωντανή μουσική με παραδοσιακά όργανα. Έπαιξαν οι μουσικοί: Βιολί Αλέξης Γαλάνης, κλαρίνο Πέτρος Χλακιάς, λαούτο Πάνος Τσάκος και Γιώργος Μήτρου, λύρα Χρήστος Σπυρληδάκης, κρουστά Γιώργος Γεωργίου και τραγούδι Γιώργος Αγγελόπουλος. Στο θεατρικό μέρος έπαιξαν και χόρεψαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαστούνης «Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ» . Να σημειώσουμε ακόμα ότι υπέροχα ήταν και τα κουστούμια της παράστασης, από το πλούσιο βεστιάριο του Πολιτιστικού Συλλόγου και προσωπικά του Παναγιώτη Γώτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος