FOLLOW US: facebook twitter

Τα Σαβάλια τιμούν τον Ανδρέα Θεοδοσίου

Ημερομηνία: 14-08-2024 | Συντάκτης:

Θα ανακηρύξουν επίτιμο δημότη τον Κύπριο Πρόεδρο του Συνδέσμου Ασυνόδευτων Παιδιών που φιλοξενήθηκαν στην Ηλεία το 1974

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Σαβαλίων θα απονείμει η τοπική κοινότητα στον Ανδρέα Θεοδοσίου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ασυνόδευτων Παιδιών που φιλοξενήθηκαν από την Κύπρο στην Ηλεία το 1974. 

Όπως ανέφερε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας ο πρόεδρος της ΤΚ Σαβαλίων, Νίκος Παπαδημητρόπουλος, ο κ. Θεοδοσίου ήρθε πρώτη φορά χωριό το 1974 στην ηλικία των 12 ετών, παιδί ακόμα, μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και παρέμεινε μέχρι τα 16 του.

«Κάθε χρόνο επέστρεφε στα Σαβάλια, αφού είχε αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας με όλους τους χωριανούς, αγόρασε ακίνητη περιουσία στο χωριό, έρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα πια και παραμένει σε αυτό.  Προσφέρει αρκετά συχνά υλική βοήθεια αλλά και ηθική στήριξη σε συγχωριανούς μας. Προσπαθεί να συμμετέχει όσο πιο ενεργά μπορεί σε όλες τις δραστηριότητες του χωριού, καθώς διατηρεί άριστες σχέσεις με τους τοπικούς φορείς. Είναι σήμερα Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασυνόδευτων Παιδιών που φιλοξενήθηκαν στην Ηλεία το 1974. Με την ιδιότητα αυτή, πέρασε σε όλα τα μέρη του νομού μας και έθεσε αναμνηστική πλακέτα με τα ονόματα των οικογενειών που φιλοξένησαν τα παιδιά, σαν ένα είδος τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο κ. Παπαδημητρόπουλος και πρόσθεσε εκ μέρους των κατοίκων των Σαβαλίων ότι ο τίτλος του επίτιμου δημότη είναι μία οφειλόμενη τιμή προς το πρόσωπό του.

«Ο άνθρωπος αυτός είναι πάντα δίπλα μας σε οτιδήποτε χρειαστούμε και έχει καταφέρει να αποκτήσει την εκτίμηση και την αποδοχή όλων των συγχωριανών, και επάξια του αντιστοιχεί ο τίτλος του Επίτιμου Δημότη Σαβαλίων», επισήμανε.

To dhnotΕγκρίνεται η απονομή τής τιμητικής διάκρισης του επίτιμου δημότη, στον κ. Ανδρέα Θεοδοσίου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ασυνόδευτων Παιδιών που φιλοξενήθηκαν στην Ηλεία το 1974, ο οποίος τιμά αδιαλείπτως τον δήμο Ήλιδας και την κοινότητα Σαβαλίων ειδικότερα, για τη φιλοξενία που τους πρόσφεραν, ζώντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο χωριό, προσφέροντας υλική βοήθεια και ηθική στήριξη σε όσους το χρειάζονται, διατηρώντας άριστες σχέσεις με τους τοπικούς φορείς και συμμετέχοντας πολύ ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της κοινότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot