FOLLOW US: facebook twitter

Τα πρακτορεία του καλοκαιριού

Ημερομηνία: 07-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”31357″ img_size=”full”][vc_column_text]Μεγάλος πειρασμός τα ταξιδιωτικά πρακτορεία αυτή την εποχή. Περνάς από μπροστά και ο κόσμος όλος σε καλεί…

«Έλα», λέει η Ιταλία, «αφού ξέρω πόσο πολύ με αγαπάς». «Έλα σε μένα», λέει η Μαγιόρκα, «υπόσχομαι πως θα σου μείνω αξέχαστη».

«Σε μένανε να ’ρθεις», η Πόλη, «είμαι μαγική, φτηνή νόστιμη». Απρόσιτη η αφίσα της Νέας Υόρκης, σαν να λέει «εγώ δεν παρακαλάω, το ξέρω πως κατά βάθος είμαι μεγάλος σου πόθος».

Κι ύστερα είναι και οι αφίσες των νησιών μας… Κοιτάς την ομορφιά, το άσπρο μες στο μπλε του ουρανού και της θάλασσας, και ξέρεις πως στην πραγματικότητα είναι πιο όμορφα! Μεγάλος πειρασμός…

Πακέτα προσφορών υπόσχονται πως τα παρέχουν όλα. Φαγητό, διασκέδαση, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Αναστενάζεις.

Και τι θα γίνει αν «αποδράσεις» από το ξενοδοχείο; «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γυρίσεις κολυμπώντας», λέω στον εαυτό μου.

Τα μετράς από δω, τα μετράς από κει, δεν φτάνουν για ταξίδια. Ευτυχώς υπάρχουν και οι φίλοι που ανοίγουν αγκαλιές κι εξοχικά.

Παρ’ όλα αυτά, τα «πρακτορεία του καλοκαιριού» σού δίνουν τη δυνατότητα να ονειρεύεσαι μπροστά στις βιτρίνες τους.

«Καλά να είμαστε, θα πάμε το άλλο καλοκαίρι», λέει μια κυρία χαμογελαστή στο ταίρι της που στέκονται σαν κι εμένα μπροστά στις αφίσες της βιτρίνας.

Το «καλά να είμαστε» μου φάνηκε τρομερή κουβέντα. Δίχως αυτό κανένα ταξίδι δεν πραγματοποιείται. Τα περιέχει όλα, την υγεία, την ευμάρεια, μα πάνω από όλα την ψυχολογική δύναμη, το κουράγιο.

Και ο πληθυντικός αριθμός. Η πολύτιμη συντροφιά των ανθρώπων μας, κάθε μέρα της ζωής μας κι ένα ταξίδι μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα.

Της Κυριακής Μπεϊόγλου από την Εφημερίδα των Συντακτών[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot