FOLLOW US: facebook twitter

Τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας σώζουν ζωές

Ημερομηνία: 21-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εργαζομένων αλλά και εκπροσώπων τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πύργου με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία- Εργατικά Ατυχήματα».

Μια εκδήλωση που πραγματικά συνέβαλλε στην πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου και στον περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων μέσα από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, καθώς όπως ειπώθηκε εάν δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας στο χώρο της εργασίας, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να συμβούν ατυχήματα που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων και ιδ. Υπαλλήλων Πύργου και Γ.Γ του Δ.Σ του ΕΚΠ κ. Χρύσα Ζούπη η οποία μάλιστα έκανε και μια εμπεριστατωμένη εισήγηση για τις ασθένειες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε επάγγελμα και κλάδο λόγω των συνθηκών εργασίας, περιγράφοντας ένα πρόβλημα σε διεθνή κλίμακα.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο μηχανικός κ. Χαράλαμπος Βρυώνης, προϊστάμενος του τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ν. Ηλείας,ο οποίος αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο της Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Ακολούθησε ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος με την ιδιότητα του γιατρού αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες επιπτώσεις των συνθηκών εργασίας στην υγεία των εργαζομένων και εν συνεχεία ο Καθηγητής – Ιατρός ορθοπεδικός του Νοσοκομείου Πύργου κ. Νίκος Γκανταϊφης, που μέσα από την πολυετή εμπειρία του σε περιστατικά που έχουν προκύψει από εργατικά ατυχήματα, αναφέρθηκε στην ιατρική πλευρά του θέματος. Ακολούθησε ο τεχνικός ασφαλείας της ΔΕΔΔΗΕ κ. Σπύρος Τσουμάνης που έκανε μια εκτενή αναφορά στην ομιλία του για την πρόληψη των ατυχημάτων και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνουν στα εργοτάξια.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Διονύσης Μπέλτσος με την ιδιότητα κυρίως του μηχανικού, αναφέρθηκε στην υγιεινή και ασφάλεια εργασίας στους χώρους συνάθροισης κοινού.

Τέλος να σημειώσουμε ότι από  την Αεροπορία και την 117 ΠΜ, προβλήθηκε ένα πεντάλεπτο βίντεο  με πραγματικά αεροπορικά ατυχήματα σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που αποδεικνύει που μπορούν να οδηγήσουν λάθη και παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και ήταν πράγματι συγκλονιστικό!

Μετά τις ομιλίες και την άκρως ενδιαφέρουσα ενημέρωση, ακολούθησε συζήτηση και εν συνεχεία παρατέθηκε μπουφές στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος