FOLLOW US: facebook twitter

Κτήμα Μερκούρη: Τα κρασιά του γοητεύουν τους οινόφιλους

Ημερομηνία: 29-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56272″ img_size=”full”][vc_column_text]

Τα θετικότερα των σχολίων απέσπασε η νέα ετικέτα του Κτήματος Albarino

Τον πλούτο και την μοναδικότητα του αμπελώνα του και όλη την γκάμα των μοναδικών εμφιαλωμένων κρασιών του, ταξιδεύει με επιτυχία τον τελευταίο καιρό το Κτήμα Μερκούρη, συμμετέχοντας σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις κρασιού, αποκομίζοντας εντυπωσιακά σχόλια από το οινόφιλο κοινό της χώρας που είχε την ευκαιρία γευστικών δοκιμών των εκλεκτών ποικιλιών του. Μάλιστα στο στο  Peloponnese Wine Festival που πραγματοποιήθηκε στον εξαίρετο χώρο του πανέμορφου Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, το Κτήμα Μερκούρη έκανε και την επίσημη παρουσίαση της νέας του ετικέτας Albarino.

Η ποικιλία Albarino, για πρώτη φορά εισήχθη στον ελληνικό αμπελώνα από το Κτήμα Μερκούρη το 2009 και μετά από 9 χρόνια καλλιέργειας και πειραματισμού, αφού εγγράφηκε στον Εθνικό κατάλογο ποικιλιών αμπέλου , κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην αγορά ως Ποικιλιακός οίνος Πελοποννήσου. Με το Albarino, το Κτήμα Μερκούρη συνεχίζει την παράδοση εξερεύνησης εξαιρετικά ενδιαφερουσών ποικιλιών και ανάδειξης των δυνατοτήτων τους στο terroir της Ηλείας. Ένα κρασί που εντυπωσίασε για το αρωματικό του δυναμικό, την ισορροπημένη γεύση του και απέσπασε τα θετικότερα των σχολίων. Σύντομα διαθέσιμο για τους φίλους του Κτήματος σε επιλεγμένα σημεία της αγοράς.

Η συνέχεια ήρθε με την συμμετοχή του Κτήματος Μερκούρη με δικό του περίπτερο στην μεγάλη οινική έκθεση Οινόραμα στο Ζάππειο στις 10-12 Μαρτίου με τη μαζική συμμετοχή οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα ―ακόμα και από το εξωτερικό― και την αντίστοιχη προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών, που αποδεικνύει ότι ένας από τους κλάδους της εθνικής οικονομίας που δείχνει να αντιστέκεται στην κρίση είναι εκείνος του κρασιού. Εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού και επαγγελματιών, πλήθος παραγωγών, νέες σοδειές και καινούργια προϊόντα ανέδειξαν τη δυναμική του ελληνικού αμπελώνα. Ανάμεσα στα πρωτοεμφανιζόμενα και η πρώτη πειραματική οινοποίηση από το Μαυρούδι του Κτήματος Μερκούρη η οποία έγινε δεκτή με εξαιρετικά σχόλια.

Τέλος, την Δευτέρα 26 Μαρτίου, το γνωστό Wine Bar «Oinoscent»  που βρίσκεται στην οδό Βουλής στην Αθήνα, φιλοξένησε το Κτήμα Μερκούρη σε μία γευστική δοκιμή ολόφρεσκων κυκλοφοριών αλλά και παλιών εσοδείων των οίνων του ιστορικού οινοποιείου της Πελοποννήσου. Ο Λάμπης Κανελλακόπουλος ήταν εκεί, μίλησε για την ιστορία και τις νέες προσπάθειες του Κτήματος, για την εξέλιξη του Refosco πού αποτελεί σήμα κατατεθέν του Οινοποιείου εδώ και χρόνια καθώς και για την νέα ποικιλία Albarino, που παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά προ μηνός στο Peloponnese Wine Festival 2018.

Τέλος στην οινική βραδιά στο Oinoscent, οι φίλοι του κρασιού της πρωτεύουσας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα εκλεκτά κρασιά του Κτήματος Μερκούρη όπως:

το Albarino: σε πρώτη κυκλοφορία τρύγος 2017,

το Heritage: Μαυρούδι σε πρώτη πειραματική οινοποίηση τρύγος 2016,

το Refosco κλώνος Μερκούρη: επετειακή εμφιάλωση για τα 150 χρόνια του οινοποιείου τρύγος 2012,

το Refosco κλώνος Μερκούρη: τρύγος 2011,

το Κτήμα Μερκούρη Magnum: Refosco-Μαυροδάφνη τρύγος 2007,

το Κτήμα Μερκούρη Magnum: Refosco-Μαυροδάφνη τρύγος 2003 και το

Χόρταις: Μαυροδάφνη Κορινθιακή τρύγος 2003.

Και το Κτήμα Μερκούρη ανανεώνει το ραντεβού του με τους οινόφιλους, με νέες οινικές συναντήσεις…[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1522252426892-00688510-0697-4″ include=”56273,56274,56275″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot