FOLLOW US: facebook twitter

«Τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής»: Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ αύριο στο CineCinema στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 15-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η ταινία αποτυπώνει μέσα από τις «πρωταγωνίστριες» γυναίκες της ναζιστικής οργάνωσης όλες τις πτυχές της δράσης των μελών της οργάνωσης

Η άνοδος της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη δημιούργησε την ανάγκη να ερευνηθούν οι αιτίες ενός τέτοιου φαινομένου. Η είσοδος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας είναι ένα γεγονός που απασχολεί δημοσιογράφους, ερευνητές και σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Håvard Bustnes κατάφερε να διεισδύσει στον κλειστό πυρήνα της οργάνωσης και να κινηματογραφήσει ‘τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής’. Μέσα στο διάστημα που η ηγετική ομάδα βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού ο Bustnes παρακολουθεί την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, τη σύζυγο του Γιώργου Γερμενή και τη μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, στην προσπάθειά τους να αναλάβουν κεντρικό ρόλο ενόψει των εκλογών του 2015.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ντοκιμαντέρ που κοιτάζει «μέσα» στα σπίτια, στα γραφεία και στην καθημερινότητα των γυναικών γύρω από τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ένα ντοκιμαντέρ «αποκαλυπτικό και συναρπαστικό» (Screendaily), αλλά και με στοιχεία «αποτρόπαια κωμικά» (Variety).

Οι προβολές γίνονται σε συνδιοργάνωση με το Moving Docs και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και σε συνεργασία με το Al Jazeera English, το Witness – Al Jazeera, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Aθηνών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Golden Dawn Watch, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, το Vouliwatch και την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος Jail Golden Dawn.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους | Τιμή εισιτηρίου στην Αμαλιάδα: 5 ευρώ

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– 16/5, 22:00 στο CineCinema στην Αμαλιάδα | Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/128325964556975/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος