FOLLOW US: facebook twitter

«Τα βαρίδια πρέπει να φύγουν»

Ημερομηνία: 06-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”54216″ img_size=”full”][vc_column_text]Προσπάθεια να υπερισχύσει η θετική ατζέντα του προσυνεδριακού διαλόγου, διαλύοντας τα σύννεφα και τις σκιές που έχουν δημιουργηθεί στις σχέσεις με το Ποτάμι και οι οποίες θολώνουν ανησυχητικά τον ορίζοντα στο Κίνημα Αλλαγής, θα καταβάλλει η Φώφη Γεννηματά στο δεκαήμερο που απομένει μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο.

Την ίδια στιγμή αίσθηση έχει προκαλέσει δήλωση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος αναφερόμενος σε σκανδαλώδεις υποθέσεις που διερευνώνται (Novartis, μίζες στο μετρό κτλ) υποστήριξε ότι «προϋπόθεση για να πάει καλά το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής είναι να φύγουν πρόσωπα που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τα βαρίδια πρέπει να φύγουν» (Ρ/Σ «Αθήνα 9.84»).

Σημειώνεται ότι ειδικότερα για το σκάνδαλο Novartis Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως έχουν διατυπώσει ελαφρώς αποκλίνουσες θέσεις, με τη μεν πρώτη να μιλά για σκευωρία και τη δεύτερη για σκάνδαλο, παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη.

Εν μέσω αναταράξεων και διαφοροποιήσεων που έχουν προκληθεί για σειρά από ζητήματα όπως το παραπάνω, το Μακεδονικό αλλά και διαφορές επί των οργανωτικών (π.χ. εκλογή συνέδρων και νέων οργάνων), η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα μιλήσει σήμερα σε προσυνεδριακή ημερίδα στο Περιστέρι (6.30 μ.μ., Νέο Δημαρχείο).

Αντικείμενο οι κοινωνικές ανισότητες και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπισή τους. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς δίνει μεγάλη έμφαση, αφού επιθυμεί αφενός να αποσπάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον τίτλο τού κοινωνικά ευαίσθητου κόμματος λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει και αφετέρου να αναδείξει την ουσιαστική αδιαφορία της Ν.Δ. για ζητήματα κοινωνικού κράτους.

Είναι εξάλλου νωπές στη μνήμη οι δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ότι «δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες» γιατί «κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση».

Την ημερίδα θα ανοίξει η Φώφη Γεννηματά και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των υπευθύνων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και Γρηγόρη Ψαριανού από το Ποτάμι. Παρεμβάσεις για τις πολιτικές πρόνοιας και τις στρατηγικές καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας σε συνθήκες αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών θα κάνουν ο Β. Κεγκέρογλου γραμματέας Κ.Ο. ΔΗΣΥ, πρ. υφυπουργός Εργασίας, και ο Π. Τσακλόγλου, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Οι τρεις άλλες ενότητες της εκδήλωσης θα αφορούν το ευρωπαϊκό μοντέλο ένταξης. Πολιτικοί μύθοι-θεσμικά κεκτημένα, με ομιλητή τον Γ. Αμίτση, καθηγητή Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας, τον ρόλο της αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση ολοκληρωμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (Μαρία Στρατηγάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αθηναίων) και την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα ως μοχλό ανάπτυξης και απασχόλησης (Σύρος Κοσκοβόλης, υπεύθυνος Σχεδιασμού/υλοποίησης προγραμμάτων Επαγγελματικού Επιμελητηρίου).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot