FOLLOW US: facebook twitter

Τα αντίποινα της Μόσχας για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα

Ημερομηνία: 07-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Υπόμνημα με τα αντίμετρα της Ρωσίας, έπειτα από τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας», έλαβε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, ο οποίος εκλήθη σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που προορίζεται για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μόσχα προχωρά στην απέλαση του Εμπορικού Ακόλουθου και του διευθυντή του γραφείου τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, ενώ απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία στον Γ. Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά.

Σημειώνεται ότι στις 13 Ιουλίου, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, ενώ απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο αξιωματούχων της Μόσχας, με την κατηγορία της επέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδος με χρήση αθέμιτων μέσων. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, «η Ουάσινγκτον κρύβεται πίσω από την της ελληνικής κυβέρνησης», αναφορές που το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει χαρακτηρίσει «αβάσιμες».

Αντιδρώντας στα ρωσικά αντίμετρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για τις ρωσικές ενέργειες. Διπλωματικές πηγές έκαναν λόγο για «ασύμμετρη κίνηση» εκ μέρους των Ρώσων και εξηγούσαν ότι η ελληνική πλευρά είχε επιβάλει μέτρα απαντώντας σε συγκεκριμένες, αυθαίρετες κινήσεις των Ρώσων. Οι ίδιες πηγές προανήγγειλαν πάντως ότι η Αθήνα θα αντιδράσει «κατάλληλα και ανάλογα».

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος