FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 09-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν χθες οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας. Ήδη από το περασμένο Σάββατο πλήθος κόσμου και μαθητές αρκετών σχολείων, επισκέφθηκαν την αεροπορική βάση προκειμένου να δουν από κοντά τη στατική έκθεση τον εξοπλισμό και τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ιπτάμενα όπλα που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και αεροσκάφη όπως F-4, Mirage 2000 και F-16. Ανάμεσά τους και τα εκθεσιακά σκάφη των Μοιρών 338 και 339.

Παράλληλα στην έκθεση υπήρξαν ακόμα αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας, συστήματα ραντάρ, εξοπλισμός των πιλότων, κινητήρες από πολεμικά αεροσκάφη καθώς επίσης και οπλισμός αυτών. Σε μικρούς και μεγάλους δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούν στο κόκπιτ των δύο F4 της στατικής έκθεσης και να βγάλουν αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Το πρωί της Τετάρτης λόγω της βροχής οι επίσημες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο υπόστεγο της έκθεσης της 339 Μοίρας που πρόσφατα ανέστειλε τη λειτουργία της. Εκεί τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, αντιδήμαρχοι του, ο αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Γιαννακόπουλος, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι δήμων του νομού.

Τις στρατιωτικές αρχές μεταξύ άλλων εκπροσώπησαν ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηλείας και Διοικητής της 117 ΠΜ Ταξίαρχος – Ιπτάμενος Νικόλαος Κωσταβάρας, ο Διοικητής του ΚΕΑΤ Σμήναρχος Ιπτάμενος Σμήναρχος (Ι) (Ι) Αντώνιος Πανίδης, καθώς και επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού, απόστρατοι του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού κ.α.

Μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας, δίπλα στο διοικητήριο της μονάδας και κατάθεση στεφάνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος