FOLLOW US: facebook twitter

Σ. Αντωνόπουλος: «Το Κύπελλο ανήκει στους παίκτες»

Ημερομηνία: 28-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

antonopoulos

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές

Ο Πανηλειακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ηλείας πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στο β΄ ημίχρονο και ο τεχνικός του Πανηλειακού, Σπύρος Αντωνόπουλος, απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για το γεγονός ότι ακολούθησαν πιστά το πλάνο και ήταν συγκεντρωμένοι και απόλυτα πειθαρχημένοι. «Οι τελικοί είναι παιχνίδια με πίεση και αυτό φάνηκε κυρίως σε εμάς, στα πρώτα 15 λεπτά του παιχνιδιού. Στη συνέχεια μπήκαμε περισσότερο στο ματς και δημιουργήσαμε συνθήκες για γκολ. Είχαμε 5 τελικές μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου που θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει κάποιο γκολ αλλά χωρίς να έχουμε τη λογική που θέλω στο παιχνίδι μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ζητήσαμε περισσότερη πίεση στο πρώτο αμυντικό του αντιπάλου και από αυτό προήλθε το πρώτο γκολ, το οποίο μας έδωσε την ελευθερία που θέλαμε ώστε να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και να πετύχουμε ένα σημαντικό σκορ. Έχει μεγάλη σημασία να κρατάς τον αντίπαλο μακριά από την εστία σου και να είσαι αυτός που οδηγεί το παιχνίδι και σταδιακά να γίνεσαι περισσότερο πιεστικός. Αυτό ήταν το πλάνο μας σαν ομάδα και ξέραμε ότι με μηδέν παθητικό ο χρόνος είναι σύμμαχός μας, μιας  και συνήθως έχουμε καλύτερα δεύτερα ημίχρονα. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις έναν τελικό παρουσιάζοντας και ποιοτικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σου, απέναντι σε μια ομάδα που και στον τελικό παρουσίασε χαρακτηριστικά ομάδας που ξέρει να αμύνεται σωστά αλλά και έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται σωστά την κατοχή της μπάλας αποδεικνύοντας ότι δίκαια βρέθηκε στο τελικό», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Αντωνόπουλος.

 

«Συγχαρητήρια στους παίκτες των δύο ομάδων»

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Πανηλειακού, συνεχάρη τους παίκτες και τους φιλάθλους  και των δύο ομάδων για τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους ποδοσφαιριστές του: «Είναι σημαντικό ότι σε έναν τελικό που ο καθένας απ’ όσους συμμετέχουν θέλει να διακριθεί, είχαμε μόνο ποδόσφαιρο και συμπεριφορές που τιμούν το θεσμό. Σε αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες των δύο ομάδων , στο συνάδελφό μου, Ντίνο Παναγιωτακόπουλο, αλλά και στους φιλάθλους των δύο ομάδων. Θέλω επίσης να συγχαρώ ιδιαίτερα  τους παίκτες μας, που απέδειξαν ότι δίκαια βρίσκονται στα αποδυτήρια του Πανηλειακού και για άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο τίτλος αυτός τους ανήκει και είναι προϊόν της καθημερινής τους προσπάθειας και της επαγγελματικής τους συμπεριφοράς μέσα και έξω από το γήπεδο. Είναι ευτυχία για κάθε προπονητή να συνεργάζεται με αυτούς τους παίκτες και σε αυτούς στηρίζεται η μέχρι στιγμής θετική παρουσία της ομάδας. Η δουλειά μας έχει συνέχεια και σε αυτή πλέον πρέπει να επικεντρωθούμε. Για εμάς η κατάκτηση του πρωταθλήματος παραμένει βασικός στόχος και σε αυτόν πρέπει πλέον να επικεντρωθούμε».

«Τους τελικούς κερδίζει εκείνος που δεν κάνει λάθη»

Επισημάναμε στον τεχνικό του Πανηλειακού, ότι οι ερυθρόλευκοι ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν έκαναν λάθη και ζητήσαμε την άποψή του: «Στα αποδυτήρια μέσα στην εβδομάδα, στις ομιλίες μου, είχα πει ότι τους τελικούς τους κερδίζει εκείνος που δεν κάνει λάθη και έχει πίστη σε αυτό που κάνει στο γήπεδο. Είχα πει επίσης πως δεν θέλω να δεχτούμε  γκολ στο α΄ ημίχρονο. Ήξερα ότι στο δεύτερο έχουμε καλύτερη παρουσία σε όλα τα ματς , καλύτερη προσαρμογή στο γήπεδο , καλύτερη φυσική κατάσταση , ποιοτικότερους παίκτες και καλές λύσεις από το πάγκο», ανέφερε ο 44χρονος τεχνικός. «Η διαφορά ποιότητας τελικά έπαιξε ρόλο;», ήταν η επόμενη ερώτησή μας και απάντησε: «παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο. Σε μικρές στιγμές το ξεχωρίζεις. Στον τελικό, αυτό φάνηκε σε δυο στιγμές:  στο πρώτο ημίχρονο όταν ενώ δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε, καταφέραμε  να κάνουμε 5 τελικές και στο δεύτερο, μετά το 1-0, όταν εκμεταλλευτήκαμε πλήρως το προβάδισμα. Αυτό είναι θέμα και ποιότητας των παικτών. Ο Πανηλειακός όμως είναι μια ομάδα που στηρίζεται κυρίως στην τακτική συμπεριφορά και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα πρόσωπα αλλάζουν συχνά αλλά η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα όχι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χατζηστάμου.  Κάνεις δεν τον περίμενε, όμως ήταν πολύ σημαντικός και εξαιρετικός στον τελικό», κατέληξε ο Σπύρος Αντωνόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot