FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη της ΟΑΣΗ στο Χειμαδιό: Τα προβλήματα των αγροτών επί τάπητος

Ημερομηνία: 21-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τα προβλήματα που διαρκώς διογκώνονται στον αγροτικό τομέα συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη στο Χειμαδιό. Οι αγρότες μέλη της ΟΑΣΗ που έδωσαν το παρόν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα στη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο.

Οι αγρότες συζήτησαν στη σύσκεψη όσα αντιμετωπίζουν κυρίως στο πρόβλημα της ξήρανσης της σταφίδας που φαίνεται να οφείλεται σε μύκητα, γεγονός που οδηγεί στη μείωση της παραγωγής, αφού τα φυτά δεν αναπτύσσονται κανονικά.

Το επόμενο θέμα στη σύσκεψη ήταν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αλλά και γενικότερα οι διαδικασίες που ακολουθούνται για το θέμα. Οι αγρότες για ακόμα μια φορά κατήγγειλαν πως μετά από μεγάλες ζημιές δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση με ελέγχους για την καταγραφή των ζημιών, ενώ οι αποζημιώσεις αργούν χαρακτηριστικά να φτάσουν στις τσέπες των αγροτών, την ώρα που υποχρεώσεις τρέχουν.

Οι αγρότες μέλη της ΟΑΣΗ αποφάσισαν ακόμα να επιδιώξουν να έχουν μια συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Πάτρα για να θέσουν επί τάπητος τα προβλήματα που υπάρχουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος